Tres anys i mig de presó per a quatre ultres per agredir un independentista el 2019

La sentència conclou que l'atac amb objectes contundents es va produir amb abús de superioritat i motivació ideològica

Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia

El Jutjat Penal número 17 de Barcelona ha condemnat quatre ultradretans a tres anys i mig de presó per haver agredit un jove independentista a la capital catalana, l’octubre del 2019, ha avançat aquest dimarts l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Armats amb objectes contundents com pals i barres de ferro, i simbologia franquista, “diversos grupuscles” ultres van sortir de la manifestació principal de la plaça Artós, al barri de Sarrià, “amb la intenció clara de buscar persones independentistes i antifeixistes”, com els que participaven el mateix dia en una contramanifestació, “per agredir-les”.

Quan van trobar la víctima, van colpejar-la amb objectes contundents, coces i cops de puny per tot el cos, segons s’ha fet constar a la sentència, i l’agressió només es va aturar quan altres persones van anar a ajudar-la.

El jove agredit va patir policontusions a diverses parts del cos, perforació del timpà, hematomes i ferides diverses. Va estar 30 dies de baixa i va trigar 50 dies a recuperar-se del tot. També va patir estrès posttraumàtic, amnèsia, hipervigilància, conductes d’evitació i pensaments persistents, afegeix la mateixa informació.

El jutjat ha condemnat els agressors com a culpables de lesions amb els agreujants d’abús de superioritat i motivació ideològica, i l’atenuant de reparació del dany. També els ha prohibit acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant cinc anys i pagar-li 10.800 euros per les lesions. En canvi, els ha absolt del delicte de desordres públics.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari