Puigdemont valora l'”esforç” del govern espanyol pel català, però creu que no n’hi ha prou

L'expresident de la Generalitat celebra que cap país europeu hagi vetat la proposta d'Espanya

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha celebrat aquest dimarts l’inici del procés per a l’oficialitat del català, el basc i el gallec a la UE, però ha advertit el govern espanyol que “no és suficient” i que cal seguir els treballs per a l’adopció de la proposta. “Això no és suficient i l’estat espanyol ho sap. Sap que té feina pendent i que l’ha de fer amb diligència i sense perdre temps. L’oportunitat és ara”, ha subratllat en un vídeo difós a X (abans Twitter).

Puigdemont també ha agraït al ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, que hagi defensat davant els 27 arguments que “avalen” la posició de Junts.

Puigdemont ha destacat que cap estat ha vetat la proposta i ha agraït “el suport i la disposició a entendre les raons” per fer el català oficial a la UE. “Mai abans hi havia hagut tants països que s’hi mostressin favorables i alguns ho han fet de manera molt explícita”, ha dit Puigdemont.

Amb tot, l’expresident ha defensat que el govern espanyol podria haver resolt “prèviament” els “dubtes” expressats per la majoria d’estats. “No ha prosperat en els termes que esperàvem. Estarem molt pendents a la feina que queda pendent”, ha dit.

“El camí per aconseguir-ho ha de ser irreversible i sense haver d’esperar massa perquè ja hem esperat prou”, ha dit.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari