Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages arriben a un acord per evitar la presó

No podran exercir durant mig any i hauran d'indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i participar en un curs d'igualtat

Els sis mossos a la taula dels acusats de l'Audiència de Barcelona (ACN)

Els sis agents dels Mossos d’Esquadra acusats d’una agressió racista contra un jove negre al Bages, l’any 2019, han reconegut els fets durant el judici que s’ha celebrat aquest matí a l’Audiència de Barcelona. Tot i això, evitaran entrar a la presó perquè l’acusació particular, fiscalia i defensa han arribat a un acord per rebaixar-los les penes, que eren d’entre quatre i sis anys de presó. Finalment, se’ls ha rebaixat a un any de presó que podran evitar a canvi de participar en un programa d’igualtat de tracte i no discriminació, hauran d’indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i no s’hi podran acostar a menys de 500 metres durant quatre anys. La jutgessa també els hi ha imposat sis mesos d’inhabilitació i una multa de 300 euros.

Els fets denunciats van succeir el 2019, quan sis agents van detenir un jove anomenat Wubi en un edifici ocupat a Manresa, i el jove va viure un episodi d’insults racistes, forcejaments i cops per part dels mossos que va quedar registrat en una gravació de gairebé deu minuts. En aquest enregistrament s’escolten insults com a “fill de puta”, “negre de merda” i altres comentaris racistes repetits constantment. Tot i les súpliques del jove perquè cessessin els insults, els agents no es van aturar, i fins i tot un d’ells va seguir Wubi fins a un descampat i va disparar a l’aire amb la intenció d’acovardir-lo.

La Fiscalia demanava tres anys i mig de presó per delictes contra la integritat moral i lesions per als sis agents, mentre que Wubi i l’associació SOS Racisme reclamaven sis anys de presó i dotze anys d’inhabilitació per exercir de policia per delictes de tortures, amenaces i agressions amb biaix racista.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari