Detingut un veí de Barcelona per cometre estafes virtuals suplantant entitats financeres i fent-se bizums a sí mateix

Va enganyar una dona de Vitòria i va sostreure prop d'un miler d'euros a ciutadans de València i Màlaga

Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home com a presumpte autor d’un delicte d’estafa que es feia passar per entitats financeres per accedir de forma fraudulenta a la banca en línia de les seves víctimes i fer-se bizums en benefici propi. La investigació es va iniciar arran d’una denúncia d’una veïna de Vitòria el mes de març de 2022 quan la dona va rebre un missatge al mòbil, aparentment procedent del seu banc, en què se la informava que una operació per import de 500 euros havia estat retinguda per motius de seguretat. El text incloïa un enllaç al qual, seguint les instruccions, l’afectada va accedir per verificar la seva identitat. Poc després va descobrir que tot havia estat un engany.

Els investigadors de la Brigada de Policia Judicial d’Àlaba van determinar que el sospitós, una vegada aconseguia les claus de les seves víctimes, es feia transferències a si mateix mitjançant el sistema Bizum. D’acord amb la policia, l’home també hauria sostret prop d’un miler d’euros a ciutadans de València i Màlaga, als quals també hauria estafat.

Tan bon punt els agents van constatar que el sospitós vivia a Barcelona, es va traslladar la informació a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Finalment, se’l va detenir i posar a disposició judicial.  

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari