SOS Costa Brava denuncia que es vol construir 22 habitatges en uns jardins protegits de Calella de Palafrugell

L'entitat demana que l'Ajuntament modifiqui el POUM ja que creu que l'edificació és un "contrasentit"

Imatge aèria de la zona dels jardins afectats (ACN)
Imatge aèria de la zona dels jardins afectats (ACN).

SOS Costa Brava denuncia que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Palafrugell preveu la construcció de 22 habitatges en els jardins Rubió i Tudurí de Calella de Palafrugell. L’entitat recorda que es tracta d’un espai protegit per una moratòria urbanística que va decretar el consistori fa uns mesos i que continua vigent.

Creu que és un “contrasentit” que es permeti aixecar aquestes edificacions, malgrat que l’espai és considerat com un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Des de l’entitat assenyalen que es tracta d’uns jardins que tenen prop de 70 anys, i per això demanen a l’Ajuntament que modifiqui el POUM per tal d’evitar que es puguin fer els habitatges.

L’entitat entén que es tracta d’una contradicció permetre que aquests habitatges s’aixequin en una zona que està protegida per una moratòria municipal i que es va fer per “reconsiderar les actuals normes i aprofitaments urbanístics en relació amb el nou Pla Director Urbanístic de terrenys no sostenibles del litoral gironí”.

SOS Costa Brava no s’explica com pot ser que malgrat la suspensió de llicències que comporta la moratòria i “a incertesa del futur urbanístic d’aquestes finques”, els Jardins Rubió i Tudurí “apareguin aparador d’una agència immobiliària com si fossin plenament edificables”.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari