Una família kurda de l’Iran que demana asil polític, a punt de ser deportada des de l’aeroport del Prat

La sol·licitud no ha estat acceptada i el retorn podria fer-se efectiu abans que es resolgui un recurs

Acumulació d'usuaris per fer el control de seguretat a l'aeroport del Prat
Acumulació d'usuaris per fer el control de seguretat a l'aeroport del Prat

Una família kurda de l’Iran està a punt de ser deportada des de l’aeroport del Prat tot i haver demanat asil polític a Espanya. Segons han explicat a l’ACN fonts policials, se’ls ha denegat la petició per no complir els requisits legals i, tot i que han presentat recurs, hauran d’agafar un vol de tornada a Doha. Segons el diari Ara, el pare diu que és membre del Partit Democràtic del Kurdistan, il·legal a l’Iran, i va acompanyat de la seva dona, embarassada de dos mesos, i del seu fill de set anys. La família va arribar la setmana passada a l’aeroport del Prat en un vol procedent del país i van demanar asil polític.

L’home ja havia estat condemnat a 15 anys sota llibertat condicional pel seu activisme polític, i ha assegurat que professa una fe evangèlica. A més, ha dit que ha participat en una vintena de manifestacions del moviment Dona Vida Llibertat, que es va desencadenar amb l‘assassinat de la jove Mahsa Gina Amini per no portar el vel posat d’acord amb el rigorisme de la República Islàmica. Poc abans de la commemoració del primer aniversari de la mort de la noia després d’una pallissa en un centre de la policia de la moral, que es commemora aquest dissabte, la família va decidir fugir, el 5 de setembre. Les autoritats han incrementat els controls i l’home havia estat identificat.

En arribar a l’aeroport de Barcelona l’activista va demanar asil, assistit per un advocat d’ofici, però la seva petició no ha estat admesa a tràmit i s’ha ordenat la deportació de tots tres, prevista per a aquest dijous al matí en un vol cap a Teheran via Doha (Qatar). Per frenar la deportació, un nou advocat que va assumir aquest dimecres el cas ha presentat aquesta matinada una petició de mesures cautelaríssimes davant l’Audiència Nacional, però el tribunal no té l’obligació de respondre abans que surti el vol.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari