Un independentista anirà a judici per una denúncia del candidat del PP a Vic durant la campanya electoral

El va denunciar per presumptes amenaces i coaccions, i un grup de suport ho nega tot i ha iniciat una campanya

L'independentista vigatà que anirà a judici per la denúncia del candidat del PP (Alerta Solidària)

Un independentista de Vic anirà a judici el pròxim 26 de setembre per una denúncia del candidat del PP a la ciutat, Pau Ferran, durant la passada campanya electoral de les municipals, per dos delictes lleus d’amenaces i coaccions. El grup independentista Pigot ha donat a conèixer una campanya de suport, amb l’adhesió d’altres grups com Alerta Solidària, i han dit que es tracta d’una “denúncia falsa” i que és un exemple més de “persecució absurda” i de “repressió de l’espanyolisme” al moviment independentista.

Els fets que es jutjaran van passar el 13 de maig passat, quan Ferran va penjar a xarxes un vídeo en què es veu com el denunciat arrenca amb una estrebada el cartell de candidat que acabava de penjar amb l’ajuda d’una escala, després d’intercanviar unes paraules que no es poden escoltar al complet en el vídeo. El candidat va denunciar públicament els fets amb el vídeo i un missatge que deia: “Campanya electoral plena de dificultats a Vic. Un individu ens acaba d’intentar agredir mentre penjàvem cartells. Les seves amenaces i coaccions no ens aturaran”. Seguidament, el va denunciar per presumptes amenaces i coaccions.

La versió del grup que dona suport al jove denunciat és molt diferent. “L’únic que va fer va ser advertir al candidat del PP que no s’esforcés a penjar aquell cartell allà, davant d’un bar conegut perquè hi sovinteja la gent jove de la ciutat, la qual està als antípodes de la seva ideologia”, han detallat en un comunicat, i han afegit que “ell va dir el que pensava, el que era obvi i el que, fins i tot, era d’educació, cap a algú que no entén ni de maneres, ni de vergonyes, ni de veritats. Que els cartells del PP, en certs llocs de la ciutat, no durarien mai ni cinc minuts”. Per això li va proposar “que se n’anés a una altra banda i el cartell potser li duraria una mica més”.

Segons la versió del denunciat, el cap de llista “va acabar proferint comentaris despectius cap a ell i tota la gent de la terrassa, amb una actitud totalment provocativa”.

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari