Qui ha denunciat per violació l’ex-director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig?

La fotògrafa Mireia Comas. El passat 27 d’agost va pujar a la xarxa X el següent missatge: “Així comença el currículum del meu violador ‘Director General con experiencia laboral de más de 25 años, en el sector público’ i mai l’hi ha passat res i el teniu a casa vostra @territoricat, no penseu fer res?”. El currículum que comença així és el que hi ha a la capçalera de la pàgina de Linkedin d’Oriol Puig i Godes, que va ser director de Servei Meteorològic de Catalunya entre el 2002 i el 2004 i el 2011 i el 2018. Actualment és assessor del departament de Territori, del qual n’és titular Ester Capella. Per això, Comas demana aquest departament que adopti alguna mesura contra Puig. En un altre post explica que abans de publicar la denúncia a X va posar els fets en coneixement dels mossos d’esquadra.

Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, la trajectòria professional d’Oriol Puig està molt lligada a l’administració de la Generalitat. Ha tingut càrrecs als departaments de Sanitat, Obres Públiques, Medi Ambient i, ara, a Territori. El seu germà Felip va ser conseller de Medi Ambient, Política Territorial i Obres Públiques, Interior i Empresa i Ocupació en governs de Jordi Pujol i Artur Mas. Mireia Comas, que actualment és cap de Fotografia del digital El Món i col·labora a l’Institut Desigualtats, va treballar entre els anys 2003 i 2010 al departament de Medi Ambient i Habitatge fent reportatges gràfics de les activitats d’aquesta àrea i del seu conseller.

La denúncia de Comas ha tingut una gran repercussió a X, on el seu post va arribar a les 270.000 visites en cinc dies, però ha rebut un suport mínim al seu perfil en aquesta xarxa social per part del món polític, del qual només la secretària segona del Parlament Aurora Madaula (Junts) li ha manifestat públicament la seva solidaritat. Als mitjans de comunicació només el digital Público s’ha fet ressò de la denúncia de violació.

(Visited 805 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari