Per què Laporta pot avalar amb el seu patrimoni si fallen les palanques?

Laporta amb Koundé

El Barça de Joan Laporta ha entrat en el dia de la marmota de forma cíclica, preocupant i vergonyosa. Cíclica, perquè cada cop que es tanca una finestra de fitxatges es produeix una escandalosa i reiterada manca de fons per afrontar-los. Preocupant, perquè a més de ser un defecte recurrent la causa no és altra que el maldestre i negligent costum de Laporta de comprometre anticipadament la compra de jugadors sense disposar del marge salarial suficient, és a dir, de gastar-se els diners que no té especulant que hi haurà sortides, vendes i beneficis. I vergonyosa, perquè després d’un any d’haver activat la palanca de Barça Studios resulta que dels 200 milions informats a l’assemblea per aquesta venda amb prou feines es té notícia que, en total, hagin ingressat realment a la tresoreria més de 40 milions.

Igualment, creure que aquests 40 milions sí que han estat cobrats encara és un acte de fe. El frustrant de debò va ser l’anunci de primers d’agost sobre la revenda del 29% de Barça Studios en una operació de 120 milions dels quals 20 milions ja havien arribat i 40 més ho farien abans del 31 d’agost.

A menys de 48 hores del tancament del mercat, ampliat fins a la mitjanit del dia 1 de setembre, Laporta es plantejava el recurs de tornar a presentar un aval personal -igual que va fer l’any passat per donar d’alta Koundé a la tercera jornada de Lliga- per evitar la complicació d’algunes de les inscripcions pendents, algunes des de fa mesos. Ridícul tot plegat.

Seria la tercera vegada en un any que Laporta hauria d’avalar, ja que a més de tapar el forat de les palanques de l’estiu passat, al juliol va haver de tapar-ne un altre de 6,5 milions per la seva incapacitat per reduir despeses de seccions. Ara s’especula que falten cobrir entre 11 i 20 milions davant LaLiga de Javier Tebas.

Laporta ha millorat, això sí, en la velocitat per tancar avals personals des que el març del 2021 hagués de suar tinta per aconseguir a temps l’aval previ a la seva ‘coronació’ com a president. De fet, va mentir quan va afirmar que tenia l’aval per presentar-se i quan va arribar l’hora va admetre a la seva junta que a ell no li arribava ni per a la part del seu aval ni tampoc per a una quota reduïda. Algunes fonts asseguraven que, en el moment de la veritat, amb prou feines va avalar un milió.

Si es confirma que Laporta no té cap altra sortida que jugar-se el seu patrimoni per portar Cancedo, petició expressa de Xavi i majoritària de l’afició per l’absència d’un lateral dret natural, serà perquè en els dos anys i mig que porta a la llotja els seus negocis, els professionals per descomptat, li han sortit a demanar de boca. El mes de març del 2021, quan es van celebrar les eleccions, el 80% de les societats en què figurava Joan Laporta com a accionista o administrador estaven inactives per ordre del registre mercantil perquè, com el mateix bufet de Laporta, feia anys que no presentava comptes. La conclusió seria que, en el mateix període de temps, mentre els comptes del Barça s’han esquinçat i avui presenta trets d’insolvència inquietants, el despatx professional del president, almenys, s’ha recuperat.

(Visited 1.750 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari