La conjura de Laporta i Mendes per encarir el nou contracte de Lamine Yamal

Amb el Reial Madrid i la Premier a l'aguait del nou crac de la Masia, el president i el seu agent no han dubtat a suggerir-li a Xavi perquè passi fins i tot davant d'Ansu Fati i, de carambola, intentar que accepti un traspàs

El jugador del Barça Lamine Yamal (LaLiga)

Foto: @LaLiga

Les grans expectatives al voltant d’un futbolista amb tant de carisma com Lamine Yamal, de 16 anys, estan embolicades per desgràcia en una complexa i perllongada trama paral·lela de jocs d’agents, interessos foscos i comissions milionàries que, a més, convergeixen amb la possibilitat que finalment no renovi amb el Barça, sinó que se’l pugui emportar qualsevol altre club, inclòs el Reial Madrid, a causa de la seva situació familiar com a fill de pares divorciats que tampoc estan d’acord en si Lamine ha de seguir la seva carrera al Barça o al Madrid. Cadascun dels seus progenitors és simpatitzant d’un dels dos grans, tot i que de moment sí que està confirmat que, malgrat el seu debut al primer equip i les seves enormes possibilitats de consolidar-se, continuarà residint a la Masia i protegit en un entorn barcelonista prou segur.

La batalla per la seva renovació, millora de condicions i ampliació de contracte, ara que ja en pot signar un de professional, serà aferrissada, o almenys ho semblarà, ja que Joan Laporta s’ha d’enfrontar, en aquest cas concret, a l’ambició i l’ofici d’un dels seus intermediaris de confiança, Jorge Mendes, que també representa Ansu Fati, Alejandro Balde, João Cancelo i João Félix, entre altres. Amb només 16 anys, Lamine Yamal continuarà subjecte al risc que els seus drets federatius puguin ser transferits a qualsevol altra territorial o a l’estranger si els seus pares decideixen traslladar la seva residència lluny de Barcelona per motius laborals, una estratègia força comuna en aquest tipus de fitxatges de futbolistes tan prometedors abans que compleixin els 18 anys i puguin decidir el seu futur per si mateixos, alliberats de la tutoria paterna sobre el seu transfer.

El curt historial de Lamine Yamal ja ha passat per fortes convulsions, a més d’aquest conflicte intern de naturalesa familiar. Inicialment, va estar a les mans d’Iván de la Peña, un implacable descobridor de talents com Gavi i altres jugadors que han anat despuntant en l’horitzó del futbol català. Tot i això, fa mesos que aquesta joia de la Masia, una altra d’aquelles “herències” del passat directament procedent de l’estructura del futbol base de l’expresident Josep Maria Bartomeu i desmuntada per Laporta només perquè sí, per regalar càrrecs i solt als seus amiguets, va caure a les urpes de Jorge Mendes, un dels seus agents de preferència.

Ja hi va haver experts que, al seu moment, van denunciar el debut de Yamal amb el primer equip – el 29 d’abril del 2023, substituint Gavi al minut 83 en la victòria per 4-0 davant el Reial Betis a la Lliga- com una maniobra més estratègica que veritablement futbolística. El seu entorn, aquell que és tan complicat, necessitava una prova de fe i de confiança i Mendes va aconseguir a través de Laporta convertir-lo en el jugador més jove a debutar amb el primer equip del FC Barcelona amb 15 anys, nou mesos i setze dies, passant a formar part d’aquesta manera de la plantilla que va conquerir la Lliga 2022-2023.

Va ser també una demostració del poder i de la capacitat de gestió de Mendes de cara a la família del jove crac, captat de la forma tradicional de l’intermediari portuguès, és a dir, ficant a les butxaques de la família, humil com a la majoria dels casos, una forta quantitat de diners que l’agent recupera amb el primer contracte i, si tot va bé, amb les renovacions successives. Un calc del cas d’Ansu Fati per part de Mendes, que no ha tingut ara el menor escrúpol a jugar a favor de Laporta a l’hora de posar-lo al mercat i de pressionar-lo, tant a ell com a la família, per forçar una sortida a temps per alliberar espai a la banda i a la massa salarial per a un altre pelotazo amb Lamine i, si avança, per col·locar João Félix. La possibilitat ja tancada que també aterri João Cancelo només depèn de trobar algú que es cregui el conte de Barça Vision i de Barça Media i inverteixi uns quants diners, els que Jaume Roures i Socios.com mai van posar en aquesta gran aposta digital.

Per a Ansu Fati, a qui Xavi Hernández enganya contínuament amb falses promeses de confiança i d’afecte, no hi va haver pitjor demostració d’hipocresia que veure’s relegat a la suplència per Lamine Yamal al partit de Lliga contra el Cadis a Montjuïc, després del traspàs consumat d’Osumane Dembélé i amb Raphinha suspès per la seva expulsió a Getafe. Estratègicament, Xavi el va substituir en el moment més dolç i propici del partit perquè la jove estrella abandonés el terreny de joc enmig d’una ovació històrica.

La qüestió és si Xavi compta amb Yamal com un més de l’equip i ja està davant d’Ansu Fati, ja que les seves condicions són realment excepcionals, o si aquesta concurrència conjuntural d’interessos de Mendes -a qui Laporta no regateja un sol contracte, tot el contrari- incideix massa en aquests esdeveniments. Per a Mendes, a qui ja li és urgent tancar el nou contracte de Lamine perquè el Reial Madrid aguaita i ell mateix fomenta que altres clubs de la Premier League s’hagin interessat per aquesta prometedora figura blaugrana, aquest relat juga extraordinàriament a favor seu.

No seria estrany, doncs, que aviat hi hagués notícies sobre el seu futur en qualsevol sentit. El problema és que, per ara, no sembla que hi hagi tants diners com per complaure els desitjos de l’entrenador, les exigències de Mendes per satisfer els seus jugadors i encara menys per satisfer la inesgotable set de fitxatges que pateix Laporta, aquesta compulsió que l’arrossega a estirar contínuament més el braç que la màniga. De moment, l’únic que pot oferir-li a Yamal són, a falta de liquiditat, aquests minuts d’or al primer equip que no fan sinó encarir el seu futur contracte. D’això es tracta, no?

(Visited 1.854 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “La conjura de Laporta i Mendes per encarir el nou contracte de Lamine Yamal”

  1. Quan escriviu un article feu el favor de donar la cara i signar-lo. Sou tan covards que després de llençar merda el signeu com a “redacció” . També en podeu fer un explicant les “bonances” dels amiguets Rossell i Bartomeu que de ben segur omplien les vostres butxaques i els vostres estómacs.

    Respon

Feu un comentari