Feliu alerta ERC i Junts que no n’hi ha prou amb una llei d’amnistia i que pot portar a “renunciar” a l’autodeterminació

La líder de l'ANC diu que "està en joc la credibilitat" en la negociació i manté activa l'opció d'una "llista cívica"

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, durant l'entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (Violeta Gumà, ACN)
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, durant l'entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (Violeta Gumà, ACN).

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) veu “engrunes” en els acords per a la Mesa del Congrés segellats per ERC i Junts amb el PSOE. I envia un avís de cara a les negociacions per a la investidura: no n’hi ha prou amb una llei d’amnistia. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Dolors Feliu compara una eventual amnistia amb els indults als presos polítics, que segons diu estaven “condicionats que es renunciés a exercir el dret a l’autodeterminació”.

En aquest context, la presidenta de l’entitat civil assegura que “està en joc la credibilitat” dels partits independentistes i manté damunt la taula l’opció de presentar una “llista cívica” al Parlament de Catalunya si aquesta fiabilitat es veu posada en qüestió pels fruits de les converses.

En l’entrevista amb l’ACN, Feliu es mostra “preocupada” i denuncia que són “acords que no ens porten a la independència, que són engrunes”. “Si s’és decisiu a Madrid, s’ha de ser perquè sigui possible la independència. Semblava que les engrunes i el peix al cove ja els teníem superats, i més després de l’1-O”, lamenta Feliu. En aquest sentit, reclama un “canvi de xip” als partits independentistes: “Pensàvem que anàvem a fer la independència, no que es pogués parlar català a un lloc d’Europa. Això, si tinguéssim un Estat propi, també ho podríem fer”. “O estem per la independència, o estem per fer avenços en el català o en matèries petites, que són puntuals”, sosté Feliu.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari