CaixaBank amplia de cinc a set anys el termini de validesa de totes les seves targetes per reduir el consum de plàstic

CaixaBank

CaixaBank ha posat en marxa una iniciativa per potenciar la sostenibilitat del seu parc de targetes, el més gran d’Espanya, mitjançant l’ampliació del període de validesa de les targetes físiques de cinc a set anys, i el reforç dels circuits de reciclatge de les targetes caducades.

D’una banda, l’extensió a set anys de la vida útil de les targetes permet reduir el consum de plàstic en el procés de fabricació dels suports físics. Set anys és, amb la tecnologia actual, el termini estimat de funcionament dels components electrònics de les targetes (xip i antena contactless) en perfectes condicions. A més d’avantatges mediambientals, aquesta mesura aporta també més comoditat als clients, que han d’estar menys pendents de la renovació de les seves targetes. Més del 80% de les noves targetes de CaixaBank ja s’estan emetent amb termini de validesa de set anys.

D’altra banda, CaixaBank ha culminat l’extensió a tota la seva xarxa d’oficines de la tecnologia i els processos necessaris per assegurar la recepció i adequat tractament de les targetes caducades. Des de l’any 2022, CaixaBank ha reciclat material corresponent a més de 8 milions de targetes que han lliurat els clients a les oficines.

Paral·lelament, la companyia s’ha fixat com a objectiu estratègic potenciar l’ús de les targetes digitals a través del pagament mòbil amb l’objectiu de reduir la fabricació de targetes físiques i, en conseqüència, tenir un més baix impacte ambiental. Ara com ara, un 25% de les compres ja es realitzen a través del pagament mòbil. L’entitat té el repte de doblar aquesta xifra en els propers tres anys.

Pionera en la substitució de plàstic per materials reciclats

Aquesta iniciativa se suma a la substitució del plàstic per materials reciclats en les seves targetes, iniciada l’any 2021. A dia d’avui, la pràctica totalitat de les noves targetes de CaixaBank s’emeten fent servir plàstic reciclat o amb material biodegradable. Un total de 20,86 milions de targetes de CaixaBank fabricades amb materials ecològics ja estan en circulació a Espanya.

En aquest sentit, cal destacar el projecte d’imagin d’utilitzar plàstics retirats del mar per a una sèrie de targetes commemoratives del Dia Mundial dels Oceans. Encara que totes les targetes ‘MyCard imagin’ de nova emissió estan fabricades amb materials 100% sostenibles, l’origen dels components en el cas de les ‘MyCard imagin’ d’aquesta sèrie en un 60% són plàstics extrets del mar per organitzacions mediambientals especialitzades en aquesta causa i el 40% restant del plàstic és reciclat.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

La sostenibilitat és un dels pilars en què es recolza el Grup CaixaBank per assolir els seus resultats, amb tres ambicions: liderar l’impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat i promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d’euros en finances sostenibles entre el 2022 i el 2024.

En els objectius de mobilització en finances sostenibles, a més de facilitar capital per finançar iniciatives de transició energètica, també s’inclouen finalitats amb impacte social, com microcrèdits per a estudiants, autònoms, microempreses o famílies i noves empreses que creïn ocupació. L’entitat també té el compromís d’aconseguir 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, i ser valorat amb les màximes qualificacions pels analistes ASG referents.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l’entitat especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament. La companyia és líder en pagament amb targeta al mercat ibèric, amb un parc de 33 milions d’unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 30,75%. A Espanya, gestiona un crèdit viu de més de 9.289 milions d’euros.

CaixaBank Payments & Consumer engloba 17 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l’objectiu d’accelerar i ampliar les capacitats de CaixaBank.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari