La Història retratarà els que facilitin l’accés al poder de PP i Vox

Set diputats tenen a les seves mans impedir que la coalició PP-Vox accedeixi a governar Espanya. Es diuen Míriam Nogueras, Pilar Calvo, Eduard Pujol, Marta Madrenas, Josep Maria Cervera, Isidre Gavín i Josep Maria Cruset. N’hi hauria prou amb que dos d’ells votessin a favor de la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del govern per evitar-ho. Si tots ells s’abstenen o voten en contra de la seva investidura caldrà anar a unes noves eleccions generals, amb la qual cosa s’obre la porta a què l’extrema dreta governi Espanya o condicioni les decisions d’un executiu  presidit per Alberto Núñez Feijóo.

Aquests set diputats, com tothom, han vist el que han fet els governs basats en majories formades per PP i Vox a comunitats autònomes i poblacions on manen arran de les eleccions del passat mes de maig. En pocs dies i setmanes han eliminat el sistema educatiu en català a les Illes i suprimit l’Oficina de Drets Lingüístics a la Comunitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística a l’Aragó.

Els ha faltat temps per córrer a eliminar el nom de Vicent Torrent, fundador del grup musical Al Tall, de l’Auditori municipal d’aquesta ciutat. El regidor de Cultura de Borriana, Jesús Albiol, de Vox, va pretendre eliminar les subscripcions municipals a revistes en català i ho va anunciar dient que “no som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera”. Les manifestacions de protesta, amb una gran participació, el van obligar a fer marxa enrere. Diversos grups de música en català han denunciat que els ajuntaments governats per la dreta i l’extrema dreta els han suspès contractes. A les Illes es prepara la segregació d’aules en funció de l’idioma. El català deixarà de ser la llengua vehicular a vuit comarques de la Comunitat Valenciana. A l’Aragó s’ha eliminat les ajudes a les entitats que defensen l’ús i l’aprenentatge del català a La Franja.

L’Assemblea Nacional Catalana o els humoristes de TV3, llevat de Toni Soler, arrenglerat amb ERC, pressionen perquè els set diputats de Junts posin una catifa vermella a les aspiracions de PP i Vox de fer-se amb la presidència del govern d’Espanya i imposin a nivell d’Espanya les mateixes mesures que estan aprovat a les comunitats autònomes i ajuntaments on governen.

Primer van anar pel català a les Illes, però no vaig dir res perquè jo no era illenc; després van anar pel català a València, però no vaig dir res perquè jo no era valencià; després van anar pel català a l’Aragó, però no vaig dir res perquè jo no era aragonès. Quan van venir pel català a Catalunya, estava sol.

I vindran, si poden. Ho sabem tots i totes. També Míriam Nogueras, Pilar Calvo, Eduard Pujol, Marta Madrenas, Josep Maria Cervera, Isidre Gavín i Josep Maria Cruset.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari