Els treballadors de Catalunya Ràdio protesten contra l’externalització

El comitè d'empresa i el consell professional lamenten que la productora de Ricard Ustrell assumeixi 'El Matí de Catalunya Ràdio'

Ricard Ustrell

El Comitè d’Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio han reclamat aquest divendres que la ràdio pública catalana deixi d’externalitzar la producció de programes i confiï més en la seva plantilla, després que hagi transcendit que la productora de Ricard Ustrell, el presentador d’El Matí de Catalunya Ràdio la pròxima temporada, assumirà la producció d’aquest espai matinal.

Els treballadors, a través d’un comunicat reflectit per l’ACN, han lamentat que una productora externa s’encarregui de “decidir els continguts que s’emeten” i que, d’aquesta manera, es “deixi fora” els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

“Volem posar de manifest la nostra disconformitat amb aquests desembarcaments massius de personal extern, que no ha passat per cap procés de selecció públic“, han criticat, contraposant aquest fet a la presència de professionals a la CCMA que “sí que han passat per un procés de selecció i estan capacitats per fer-se’n càrrec, com s’ha demostrat fins ara”.

“Mai, en aquests 40 anys, el programa considerat el vaixell insígnia de Catalunya Ràdio havia depès d’una manera tan contundent de personal extern”, han lamentat sobre el matinal de l’emissora, però també han assenyalat l’externalització d’espais com El Suplement, Crims i Adolescents XL.

Tot plegat atempta contra la funció que han de tenir els mitjans públics de la Generalitat”, han afegit en un text on els treballadors també afirmen que no volen ser “residuals” i reclamen a la direcció de Catalunya Ràdio que aclareixi si aquest és el paper que els preveu assignar.

(Visited 148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari