La Cambra de Comerç de Barcelona ha pagat 95.500 euros per patrocinar el nou programa de Sala-i-Martín a TV3

“El factor clau”, produït per Mediapro, es va estrenar aquest dimecres i el presenten l’economista liberal i Beth Camprubí, directiva de la corporació empresarial

Fotograma de la introducció del programa 'El factor clau', de TV3, amb Xavier Sala-i-Martín i Beth Camprubí

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona finança amb 95.500 euros el programa “El factor clau” que va estrenar TV3 aquest dimecres 28 de juny i que presenten l’economista liberal Xavier Sala-i-Martín i Beth Camprubí, administradora de l’empresa BÉCÉ-Global English Services i actual membre del Ple d’aquesta corporació empresarial. Sala-i-Martín va explicar en una entrevista al magazine Col·lapse de la televisió pública, el passat dissabte 24 de juny, que el programa estava previst que s’emetés el setembre però que “TV3 ens ha dit que el volien emetre el juny. No sé si no tenien programes o què…”.

Si l’haguessin emès el setembre hauria coincidit amb les eleccions per renovar la direcció de la Cambra de Comerç de Barcelona, que tindran lloc entre els dies 15 i 19 de forma electrònica i el dia 20 presencialment. Beth Camprubí va formar part de la candidatura Eines de País, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va fer-se amb la presidència de la Cambra ara fa quatre anys, i ara repeteix en la nova candidatura que encapçala la presidenta actual, Mònica Roca, i que es diu Eines de País/Un nou pas. La candidatura va ser presentada el passat 7 de juny en un acte que va ser conduït per la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu.

El factor clau consta de quatre capítols d’uns 50 minuts de durada i s’emetrà els dimecres, a les 22 hores. Els programes ja estan gravats i els ha realitzat la productora administrada per Jaume Roures i Tatxo Benet, Mediapro. A més de la Cambra de Comerç de Barcelona, el programa també compta amb el suport del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat. El contracte pel qual la Cambra de Comerç aportava 95.500 euros a El factor clau el va signar aquesta corporació empresarial amb la CCMA el 29 de desembre de l’any passat. No ha transcendit quina aportació econòmica ha fet el Departament d’Economia i Hisenda que dirigeix Natàlia Mas.

Al portal web de la CCMA s’explica que Xavier Sala-i-Martín i Beth Camprubí “a cada capítol investiguen a fons una empresa. Analitzen tot allò que la fa única. Lideratges, equips, estratègies, oportunitats, innovació, internacionalització… entren a tots els possibles factors clau en una investigació que converteixen en un joc on l’espectador descobreix amb els presentadors com funciona l’empresa com si fos una sèrie policíaca. A més, visiten altres empreses del país que els ajuden, mitjançant la seva pròpia història, a entendre alguns dels factors clau d’aquell episodi”. El primer capítol va estar dedicat al Futbol Club Barcelona, institució de la qual Sala-i-Martín en va ser tresorer de la junta que va crear Joan Laporta en la seva primera etapa com a president i responsable de la Comissió Gestora que va dirigir-lo l’estiu del 2006.

A la presentació del programa al portal de la CCMA s’explica que “Xavier Sala-i-Martín és catedràtic d’Economia de la Universitat de Colúmbia i l’assessor econòmic principal del Fòrum de Davos. Ha publicat diversos llibres sobre economia i coneixement. Amb les seves americanes llampants, és capaç de transmetre idees complexes de forma planera i entenedora”. Habitual col·laborador de TV3 i Catalunya Ràdio, a la televisió pública hi va fer dues temporades el programa Economia en colors, els anys 2015 i 2017. De Beth Camprubí es diu que és “una empresària osonenca instal·lada a Anglaterra, on administra la seva empresa BÉCÉ-Global English Services. Acumula una gran experiència en el sector empresarial català, forma part de la Cambra de Comerç de Barcelona i és vicepresidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia”.

En els propers capítols, El factor clau explicarà els secrets de l’èxit de les empreses Benito, Simón i Família Torres. Sala-i-Martín va dir a Col·lapse que “l’objectiu és que la gent sàpiga que, com deia Rajoy, Los catalanes hacen cosas”.

(Visited 1.549 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari