Global Finance premia CaixaBank pel seu lideratge global en préstecs ESG i pel seu suport a la societat a Europa Occidental

CaixaBank ha estat reconegut com el ‘Banc Líder en Préstecs ESG en el Món 2023’ (Outstanding Leadership in ESG-Related Loans- Global) i com el ‘Banc Líder en el Suport a la Societat a Europa Occidental 2023’ (Outstanding Financial Leadership in Sustaining Communities- Western Europe), en els Sustainable Finance Awards 2023 de la revista estatunidenca Global Finance. Es tracta de la primera vegada que CaixaBank obté dos guardons en aquests premis, lliurats a Londres.

Els Sustainable Finance Awards de Global Finance, que celebren enguany la seva tercera edició, reconeixen les entitats líders en finançament sostenible que impulsen iniciatives adreçades a mitigar els impactes negatius del canvi climàtic i ajudar a construir un futur més sostenible per a la humanitat.

Els guanyadors d’aquests premis van ser escollits pels editors de la revista sobre la base de les candidatures presentades i una posterior tasca de recerca independent, que va analitzar tant les polítiques de govern i els objectius de les entitats en finançament sostenible, social i mediambiental, així com també els avanços registrats durant l’any 2022.

Per a Joseph Giarraputo, fundador i director editorial de la revista Global Finance, “els preus globals de l’energia han fluctuat de manera destacada en els últims anys a causa de la pandèmia i de conflictes regionals. Això no obstant, el compromís del sector financer amb la sostenibilitat s’ha mantingut robust. Els Sustainable Finance Awards reconeixen les institucions financeres que han creat, mantingut o reforçat la seva oferta de finançament sostenible al llarg del 2022”.

Lideratge global en finançament sostenible

Aquests premis són un reconeixement a l’aposta de CaixaBank per consolidar-se com el banc referent a Europa en sostenibilitat.

El guardó al ‘Banc Líder en Préstecs ESG en el Món 2023’ premia el compromís de l’entitat en aquest àmbit. En el marc del Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d’euros en finances sostenibles, a través de l’impuls de diverses iniciatives centrades en l’oferta de productes, l’assessorament ESG, la conscienciació i la formació. El 2022, l’entitat ha mobilitzat 23.583 milions, dels quals 20.633 milions són de finançament sostenible, i 2.950 milions d’euros, d’intermediació sostenible.

Ferm compromís amb l’acció social

Per la seva part, el guardó ‘Banc Líder en el Suport a la Societat a Europa Occidental 2023’ reflecteix la vocació social de l’entitat, que es manifesta en el seu compromís amb la inclusió financera, el suport als col·lectius més vulnerables, la formació i l’impuls a l’emprenedoria, entre d’altres aspectes.

En aquest àmbit, CaixaBank compta amb MicroBank, el banc de microcrèdits més gran d’Europa. El banc social de CaixaBank ha mobilitzat des de la seva fundació el 2007 més de 8.700 milions d’euros en gairebé 1,3 milions de projectes amb impacte social. D’aquests, més de 7.900 milions d’euros corresponen a microcrèdits, amb especial pes dels destinats a afrontar necessitats puntuals de famílies, i dels concedits per posar en marxa o consolidar negocis d’emprenedors i microempreses.

CaixaBank està fortament compromesa amb el territori i les seves comunitats. Per a l’entitat, l’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, l’entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

A banda, cal destacar el programa Voluntariat CaixaBank, una de les iniciatives de voluntariat més grans a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l’associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l’últim any, gràcies a la tasca conjunta amb 1.991 entitats socials, prop de 14.000 voluntaris van ajudar més de 482.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l’educació, la digitalització, l’acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d’altres.

Reconeixements internacionals a la sostenibilitat i el compromís social

Els premis Sustainable Finance Awards 2023 de Global Finance se sumen als aconseguits en edicions anteriors, com el de ‘Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022’ o el de ‘Banc Líder en bons socials a Europa Occidental 2021’. A banda, en els seus premis The Innovators, la revista estatunidenca ha premiat enguany la innovació de l’entitat en l’àmbit de la sostenibilitat pel servei de la calculadora de petjada de carboni per a particulars. El 2022, la revista britànica Euromoney va escollit CaixaBank com a ‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Europa Occidental’.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari