La JEC dona al PDECat el 100% dels drets electorals de JxCat pel 23-J

El partit no haurà de compartir els recursos i els espais amb Junts, que podria portar el cas als jutjats

  Els diputats del PDECat en roda de premsa al Congrés (ACN)

  La Junta Electoral Central (JEC) ha donat la raó a Espai CiU-PDECat i li ha atorgat el 100% dels drets electorals de la coalició Junts per Catalunya per al 23-J. La JEC tomba una resolució prèvia de la Junta Electoral de Barcelona, que havia arribat a la conclusió que els drets s’havien de repartir al 50% entre els dos membres de la coalició, és a dir, PDECat i Junts.

  Els del partit demòcrata no van estar d’acord amb la resolució i van recórrer la decisió a la JEC, que ara ha resolt a favor seu. De fet, l’àrbitre electoral argumenta que l’acord de coalició pactat el 2019 establia, precisament, que la integritat dels drets havia d’anar al PDECat. Així, el partit no haurà de compartir els recursos i els espais amb Junts, que podria portar el cas encara als jutjats.

  A la resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, la JEC reconeix el dret de la coalició electoral Espai CiU-PDECat a percebre la quantia íntegra de l’avançament electoral previst a l’article 127 bis de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) pels resultats obtinguts per la coalició electoral Junts en les eleccions generals celebrades el 10 de novembre del 2019. Alhora ha denegat a la nova coalició de Junts formada en el present procés electoral l’avançament de les subvencions previst al mateix article.

  La JEC subratlla que el pacte signat pels dos components de la coalició “era clar i explícit” en assenyalar que “la subvenció electoral que, en el seu cas, correspongui, serà percebuda en la seva totalitat pel PDECat”, així com que “les subvencions electorals per vots i escons i per l’enviament directe als electors de propaganda electorals de les que pugui ser beneficiària la coalició electoral d’acord amb la normativa vigent seran percebudes en la seva totalitat pel PDECat”.

  El pacte del 2019 també indicava: “Els drets electorals que es generin a conseqüència dels resultats que obtingui la coalició electoral a les eleccions a Corts Generals del pròxim 10 de novembre del 2019, correspondran al PDECat en la seva totalitat, de forma que en les següents eleccions equivalents, tant si el PDECat concorre en solitari, com en coalició amb altres partits, li correspondrà el 100% dels drets electorals que hagi obtingut la coalició en aquestes eleccions generals. Aquesta clàusula podrà fer-se valdre quan la normativa electoral no ho impedeixi”.

  (Visited 81 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari