‘30 minuts’ ha eliminat els testimonis de dos experts al documental “Vides trans” que emet TV3 demà

El responsable del programa, Carles Solà, responsabilitza el director de la televisió pública, Sigfrid Gras, de la decisió de ‘cancel•lar’ les seves opinions crítiques amb el ‘transgenerisme’

Fotograma del documental 'Vides trans' que emet el programa '30 minuts' de TV3 aquest diumenge 25 de juny

El programa 30 minuts de TV3 emetrà demà el documental “Vides trans” en el qual, segons la promoció que n’ha divulgat, “mostrarà com és la realitat actual de les persones que han fet la transició per canviar de gènere”. José Errasti, professor de Psicologia de la Universitat d’Oviedo i coautor del llibre “Mamá, soy trans” ha denunciat a través de Twitter que ell i la professora d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, presidenta de Feministes de Catalunya i coordinadora del llibre “La coeducación secuestrada. Crítica feminista a la penetración de las ideas transgeneristas en la educación”, Sílvia Carrasco, van ser entrevistats per l’equip que feia el documental però que al final les seves opinions no hi apareixeran.

Va ser el propi director de 30 minuts, Carles Solà, qui els va comunicar a ambdós, aquest divendres, segons ha explicat Errasti al seu fil de Twitter, que les declaracions que van fer durant les dues hores que van enregistrar-los a cadascun no s’han incorporat al documental que es veurà aquest diumenge per la nit a TV3. Solà va justificar aquesta decisió dient que entenia que la proximitat de les eleccions generals del 23 de juliol desaconsellava la presència d’Errasti i Carrasco a “Vides trans” perquè “el transgenerisme és un tema sobre el que discuteixen els partits polítics” i la Junta electoral podria sancionar TV3 si els incloïen en el reportatge.

Errasti recorda que la campanya electoral no haurà començat quan s’emeti el documental i considera que es tracta d’un cas de cancel·lació flagrant de les opinions crítiques amb el transgenerisme. Explica també que Solà va descarregar la responsabilitat de la decisió d’excloure’ls a ell i a Carrasco en la direcció de TV3. “És intolerable. Ell és el director de 30 minuts i el responsable últim del programa”, ha lamentat.

“Les experiències descrites per les persones trans no són neutres, naturals ni lliures d’ideologia. El programa de @30minuts serà ideologia i política de principi a fi. Això no és dolent. El pitjor és presentar només una postura en comptes de presentar-ne dues”, ha escrit el professor de la Universitat d’Oviedo i ha reclamat que TV3 els entregui les gravacions que li van fer a ell i a Sílvia Carrasco per poder difondre-les com considerin adequat.

L’emissió de “Vides trans” es justifica al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), dient que es fa coincidir amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI el proper 28 de juny i que compta amb “diferents casos  de dones i homes, tractant diversos àmbits de la seva vida, com les relacions de parella, l’accés a la feina, l’esport o dins una presó. També l’assetjament i agressions que pateixen”.

(Visited 916 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari