La Diputació de Barcelona va detectar 346 casos de maltractaments a persones grans el 2022

El maltractament psicològic és el més freqüent i dos de cada tres presumptes agressors són homes

Gent gran
Gent gran

La Diputació de Barcelona, a través del Servei Local de Teleassistència, va detectar el 2022 un total de 454 casos de sospita de maltractaments a persones grans a la província. D’aquests, 346 (76%) van mostrar-ne indicis. És una xifra lleugerament superior a la del 2021, quan es van valorar 417 casos i en 283 es van detectar indicis. El tipus més freqüent és el maltractament psicològic, seguit del físic i l’econòmic.

Pel que fa al perfil dels presumptes agressors, dos de cada tres són homes i una de cada tres són dones. Per la relació amb la víctima, la meitat de presumptes agressors són els fills, seguits de la parella i altres familiars. Dels casos de sospita de maltractament, el psicològic continua sent el tipus predominant. Si l’any 2021 representava un 58% dels casos, l’any 2022 va escalar fins al 71%. En segon lloc, s’hi troba el maltractament físic, que es redueix a la meitat: del 30% al 14%. La tercera variant de maltractament més habitual és l’econòmica, que passa del 14% al 9%. Amb percentatges inferiors, s’hi troba la negligència (3%), la vulneració de drets (0,8%), l’abandonament (0,5%), i el sexual (0,2%).

El Servei Local de Teleassistència va atendre 290 trucades per violència o conflicte l’any 2022. Aquest dijous 15 de juny es commemora el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i els Maltractaments a les Persones Grans, i la Diputació de Barcelona ha publicat una guia per conscienciar i donar pautes d’actuació a les persones grans i al seu entorn per ajudar a prevenir i detectar aquestes situacions.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari