Anna Erra, nova presidenta del Parlament de Catalunya

L'exalcaldessa de Vic succeeix Laura Borràs en superar la segona votació per majoria simple

Anna Erra, presidint el Parlament

El Parlament de Catalunya ha escollit aquest divendres la diputada de Junts i exalcaldessa de Vic Anna Erra com a nova presidenta de la cambra, un càrrec que havia quedat vacant des que va perdre l’escó l’anterior titular, Laura Borràs.

Erra ha superat la segona votació per majoria simple gràcies als vots d’ERC, Junts i un diputat de la CUP -per compensar el fet que Lluís Puig no hagi votat telemàticament ni hagi delegat el vot-, 64 suports en total, mentre que la resta de representants cupaires, Ciutadans i Vox han sumat 25 vots en blanc. El PSC, En Comú Podem i el PP han apostat, en canvi, per Assumpta Escarp, que ha rebut 44 vots.

Borràs va exercir de presidenta del Parlament del 12 de març del 2021 fins al 28 de juliol del 2022, quan va ser suspesa en aplicació de l’article 25.4 del reglament de la cambra, en ser processada pel cas de la fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes.

La líder de Junts s’havia mantingut en el càrrec, mentre l’exercia com a interina la vicepresidenta primera Alba Vergés, fins que, un cop condemnada a quatre anys i mig de presó per prevaricació i falsedat documental, la Junta Electoral va ordenar, amb l’aval del Tribunal Suprem, la retirada del seu escó.

(Visited 232 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari