Junts escull aquest dimarts el substitut de Borràs al Parlament

Els noms més sonats són el de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el del líder de Demòcrates, Antoni Castellà

  La presidenta de Junts, Laura Borràs, al Parlament

  Foto: Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte)

  La direcció de Junts per Catalunya escollirà aquest dimarts a la tarda en una reunió de l’executiva, el relleu de la líder del partit, Laura Borràs, al capdavant del Parlament. Després de ser condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per falsedat documental i prevaricació, la Junta Electoral Central (JEC) va ordenar la retirada de l’acta de diputada de Borràs i, malgrat que des de Junts insisteixen que es tracta d’un cas de lawfare, finalment han decidit rellevar-la per mantenir la presidència de la segona institució de Catalunya.

  Un dels noms que més ha sonat és el de la vicepresidenta de Junts i alcaldessa de Vic en funcions, Anna Erra, la qual va obtenir més vots que Borràs en el congrés que el partit va celebrar a Argelers el passat juny del 2022. De fet, va ser la segona dirigent que va sumar més vots, només per darrere del secretari general, Jordi Turull.

  Borràs ha evitat parlar de noms, tot i que va assenyalar que el diputat que la substituirà al grup parlamentari, Antoni Castellà, seria “un magnífic president”. Castellà és líder de Demòcrates i no pertany a Junts, però és dirigent del Consell de la República de Carles Puigdemont.

  (Visited 63 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari