Condemna d’inhabilitació a Serracant, exalcalde de Sabadell, per l’1-O

Reitera que no tenia instruments poder afavorir la celebració del referèndum i que es penalitza una acció política

Maties Serracant

Foto: ACN / Albert Segura

El Jutjat Penal número 1 de Sabadell ha condemnat l’exalcalde de la localitat Maties Serracant (CUP) a quatre mesos d’inhabilitació especial i a pagar 1.800 euros de multa pel seu comportament en relació amb la celebració de l’1-O.

La sentència considera Serracant “criminalment responsable d’un delicte de desobediència greu” per no haver fet res contra la votació de l’1-O sent alcalde de Sabadell, malgrat l’ordre d’impedir-la emesa pel Tribunal Constitucional.

La Fiscalia havia demanat dos anys d’inhabilitació i 15.000 euros de multa per a Serracant, que va al·legar durant el judici, celebrat el 26 d’abril, que impedir la votació “anava molt més enllà” de les seves capacitats.

Alhora, Serracant ha assegurat que recorrerà la sentència condemnatòria. En declaracions a l’ACN, l’excalcalde ha afirmat que més enllà de la dimensió personal s’està posant en valor una acció política quan no tenia marge d’interferència: “Des de la posició d’Alcaldia no teníem instruments per afavorir el referèndum, es va fer perquè la gent va voler”, ha destacat. De la mateixa manera, considera que la única sentència hauria de ser l’absolució, i que la condemna té una dimensió col·lectiva i va més enllà “del que hauria de ser la competència judicial”.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari