Site icon El Triangle

Com ha sancionat TV3 el redactor que va imputar els insults racistes a Vinicius a ‘El a por ellos’ de l’1-O?

De cap de les maneres. Tot i que el director de TV3, Sigfrid Gras, va assegurar, en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del passat 2 de juny, que ho havien “detectat perfectament”, no ho va considerar motiu de sanció o reprimenda. La diputada socialista Beatriz Silva li va plantejar que el redactor d’Esports Xavier Valls va fer una editorial al programa Onze el passat 22 de maig en què va dir que “el dia que es va normalitzar el ‘A por ellos’ animant gent uniformada a estomacar ciutadans pacífics es va donar carta de naturalesa als delictes d’odi”. Valls es referia als insults racistes que havia patit el futbolista Vinicius del Reial Madrid al camp de futbol del València un dia abans.

Gras va dir que compartia el fons però no la forma de la intervenció del periodista: “No creiem que fos necessari remuntar-nos als fets del “a por ellos” i aquestes coses per parlar del racisme. Els professionals no poden fer manifestacions publiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans. Això està al nostre Llibre d’Estil. Compartim el fons però no la forma. Un periodista té la responsabilitat d’articular arguments sense comprometre la nostra imparcialitat. Nosaltres intentarem fer com sempre, intentar donar la màxima cobertura al Llibre d’Estil, que es compleixi en tots els nostres professionals tant als editorials com als continguts de qualsevol programa i vetllarem tot el que puguem”.

És a dir, Gras va reconèixer que Valls s’havia saltat el Llibre d’Estil de la CCMA en allò que va dir però que en el fons estava contra el racisme i va insistir en aquesta interpretació en la rèplica a l’ampliació de la pregunta que va fer la diputada socialista. “Els valors d’aquest presentador contra el racisme son els mateixos valors que té CCMA, que són els mateixos valors que té vostè. Una cosa és la forma d’expressar-ho i una altra els valors que tingui contra el racisme (…).Pot haver-hi expressions més o menys encertades, però els valors els defensem des de tota la Corporació. (…) Continuem treballant i controlant tots aquests casos. Abans d’aquesta pregunta ja ho havíem detectat perfectament i fem el seguiment que havíem de fer”.

Ho havien detectat, fan el seguiment que han de fer, i Xavier Valls no només pot seguir fent editorials imputant a l’actuació policial l’1 d’octubre del 2017 els insults racistes a Vinicius sinó que el canal d’Esports de TV3 pot penjar el vídeo al seu perfil de Twitter. Allí està des del 22 de maig. Xavier Valls el va retuitejar.

Total, són problemes de forma.

Exit mobile version