Les restes de Cipriano Martos tornen a Granada: “Tanquem un cicle d’injustícia i abandonament que ha durat 50 anys”

El militant antifranquista ha estat enterrat al cementiri de Huétor-Tajar, el seu poble natal

Les restes identificades de Cipriano Martos s'han entregat a la família en un acte organitzat a la Casa de la Cultura de Huétor-Tajar (Granada)
Les restes identificades de Cipriano Martos s'han entregat a la família en un acte organitzat a la Casa de la Cultura de Huétor-Tajar (Granada).

Les restes del militant antifranquista Cipriano Martos descansen finalment al cementiri de Huétor-Tajar, el seu poble natal, a Granada, després que fossin identificades en una fossa comuna al cementiri de Reus com a part del Pla de fosses de la Generalitat. Martos va ser detingut i torturat per la Guàrdia Civil el 1973 i va morir després d’ingerir àcid sulfúric durant un interrogatori.

Va ser enterrat en una fossa sense que la seva família pogués assistir-hi ni emportar-se el cos a la seva terra. Aquest dissabte, la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha entregat les restes identificades al seu germà, Antonio Martos. Els familiars han enterrat les despulles al panteó familiar, amb les dels seus pares.

“Avui tanquem un cicle d’injustícia i abandonament que ha durat 50 anys”, ha assegurat la consellera Ubasart, que ha remarcat que la Generalitat pretén oferir “més veritat, més justícia, més reparació i més memòria”. “Aquest és un homenatge merescudíssim a un lluitador per la llibertat”, ha sentenciat.

(Visited 123 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari