Presó per al monitor del Liceu Francès acusat d’agredir sexualment de quatre infants

El jutge dona credibilitat al relat de les víctimes, d'entre 4 i 5 anys, i decreta l'empresonament provisional per risc de reiteració delictiva

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra.

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha enviat a presó provisional el monitor del Liceu Francès que hauria agredit sexualment de quatre menors de 5 anys. El magistrat dona plena credibilitat a la versió que han donat els infants als seus pares, a la policia, als metges i als psicòlegs, i considera que l’investigat té molt risc de reiteració delictiva. La interlocutòria estableix que l’home va masturbar-se almenys un cop davant de dues nenes al lavabo i els va fer tocaments, i en diverses ocasions va fer tocaments a uns altres dos nens, fins i tot va posar els dits a l’anus d’un d’ells.

L’home treballava de 12 a 2 del migdia a l’escola, vigilant els alumnes d’educació infantil al pati i al menjador, i havia estat subcontractat per una empresa contractada pel centre educatiu. Té una discapacitat psíquica del 33%, però el magistrat no la veu incompatible amb el fet que conegués la il·licitud dels seus actes. No obstant això, aquest dijous està prevista l’exploració de l’acusat per part d’un metge forense, després que la defensa ho demanés.

El 10 de maig, les psicòlogues de l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família (EATAF) van fer l’exploració de les dues primeres nenes, en presència del magistrat instructor, la fiscal, els advocats de les acusacions, la defensa i l’encausat. Dilluns passat es va celebrar una vista en la qual la Fiscalia i les dues acusacions particulars van demanar presó provisional sense fiança per al monitor. L’exploració dels altres dos nens està prevista per aquest mes de juny.

Arran de l’entrevista amb les dues nenes i l’exploració del lloc dels fets per part dels Mossos d’Esquadra, el magistrat instructor considera acreditat que al costat del pati hi ha uns lavabos on normalment hi ha una monitora, que sempre és dona, però que en alguns moments pot ser que la dona no vigili els banys. També hi ha uns lavabos al costat del menjador als quals van els alumnes d’educació infantil i que no té vigilància.

Segons el relat de les víctimes, el novembre passat, l’ara empresonat hauria aprofitat que les dues nenes, que són molt amigues, eren dins del lavabo del pati per entrar juntament amb elles i masturbar-se davant de les menors. L’acusat va ejacular sobre la roba de les nenes i va refregar el seu penis pel pit i la zona vaginal de les nenes, sense treure’ls la roba.

Posteriorment, cap al gener, l’home va dur un dels dos nens denunciants a la part del darrere d’una caseta que hi ha en un racó del pati i allà li va tocar els glutis i li va introduir un dit a l’anus. Amb l’altre nen va realitzar uns fets similars, però sense penetració anal. Pel relat que van fer els menors als seus pares, l’home hauria tingut aquesta conducta diverses vegades i per atraure’ls cap a darrere de la caseta els oferia caramels, llaminadures i bombons. El relat dels dos nens coincideix.

El magistrat justifica la presó perquè si es confirmen els fets serien molt greus, com un delicte d’agressió sexual a menor de 16 anys sense penetració, però amb l’agreujant d’abús de superioritat, cosa que pot suposar una pena de fins a 10 anys de presó. En el cas del nen que no va ser penetrat analment, però sí agredit de forma continuada, la pena podria arribar als 12 anys de presó, mentre que en el cas del nen que va ser penetrat analment, la pena podria arribar als 16 anys, recorda el jutge.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari