Junqueras descarta “afavorir” que Collboni sigui alcalde de Barcelona

El líder d'ERC deixa la porta oberta a tornar a investir a Sánchez, però considera que el vot al PSOE és "malaguanyat"

    El líder d'ERC, Oriol Junqueras, al programa 'Cafè d'idees'

    El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha descartat que la seva formació faciliti al cap de llista del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ser alcalde de Barcelona, i ha recordat que, en les eleccions del 2019, els socialistes van “privar” que Ernest Maragall (ERC) fos alcalde amb un acord amb Manuel Valls. “Per quina raó hauríem d’afavorir que l’alcaldia de Barcelona passés a un partit i a un candidat que va fer un pacte amb l’extrema dreta justament per impedir que fos Maragall alcalde de Barcelona?”, s’ha preguntat Junqueras en una entrevista al Cafè d’idees de RTVE.

    En aquest sentit, el president d’ERC ha considerat que “no és bo posar l’alcaldia en mans dels qui van pactar amb l’extrema dreta per impedir que Barcelona tingués un alcalde republicà”, i ha recordat que Valls, des del govern francès, “és qui va iniciar la política d’expulsió d’estrangers”. D’altra banda, amb relació als resultats de la formació republicana el 28-M, Junqueras ha afirmat que no s’ha plantejat plegar, i que “la manera d’assumir responsabilitats polítiques és fer tot el possible per merèixer la confiança de la ciutadania”.

    De cara a les eleccions generals del 23-J, el president d’ERC ha demanat el vot per a la seva formació, i no ha descartat tornar a investir Pedro Sánchez: “Dependrà de les circumstàncies que es donin”, ha indicat. No obstant això, Junqueras ha insistit que ERC no ha pactat mai amb el PP -mentre que el PSOE va permetre la investidura de Mariano Rajoy- i que, per tant, és “la millor garantia” contra la dreta. “Qualsevol vot que vagi al partit socialista és un vot malaguanyat, perquè pot acabar investint el senyor (Alberto Núñez)Feijóo com a president del govern espanyol”, ha afirmat el líder d’ERC.

    Pel que fa a la llista unitària que Junts va proposar de cara al 23-J, Junqueras ha assegurat que és una possibilitat que “descartem tots” perquè “és una fórmula antiga que s’utilitza tàcticament per desgastar al president de la Generalitat i el govern de Catalunya”. Sí que ha defensat, però, el front democràtic plantejat pel cap de l’executiu català, Pere Aragonès, el qual hauria “d’intentar prioritzar els acords amb les formacions polítiques de caràcter independentista, republicà i democràtic”.

    (Visited 60 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari