Yolanda Díaz registra Sumar com a partit per “avançar en una confluència” per al 23-J

La formació es presenta com un moviment "instrumental" per aglutinar les forces d'esquerres

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball (CCMA)
Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball (CCMA).

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha registrat Sumar com a partit de cara a les eleccions del 23 de juliol. Fins ara el moviment de Díaz no s’havia constituït formalment com a partit polític.

En una piulada a Twitter aquest dimarts, Sumar ha comunicat la decisió de constituir “un partit instrumental que sigui el cor ciutadà del projecte” per presentar-se “amb garanties” el 23-J. És el pas previ a formar una “confluència amb aquells que comparteixin l’horitzó de país”.

A partir de la convocatòria d’eleccions anticipades, Sumar, Podem i la resta de partits a l’esquerra del PSOE tenen 10 dies per pactar concórrer plegats com a coalició electoral. “Estem llestos per les eleccions”, diu Sumar al tuit.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari