Renuncia a ser regidora l’alcaldessa en funcions de Sant Cugat

Mireia Ingla deixa a Bernat Picornell el lideratge d'ERC al consistori després de perdre dos regidors i gairebé la meitat dels vots el 28-M

Mireia Ingla

Foto: ACN, Albert Segura

L’alcaldessa en funcions de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla (ERC), ha anunciat aquest dimarts que no recollirà l’acta de regidora i que deixarà l’Ajuntament a partir del 17 de juny, quan es preveu l’inici de la nova legislatura.

ERC ha baixat de 6 a 4 regidors i ha perdut la meitat dels vots sumats el 2019, quan va poder formar govern gràcies a un pacte amb el PSC i la CUP, tot i la victòria de Junts.

Els postconvergents s’han tornat a imposar enguany, aquest cop doblant ERC en vots(10.875 a 4.769) i regidors (9 a 4), i previsiblement el seu alcaldable, Josep Maria Vallès, serà el successor d’Ingla.

La candidata d’ERC ha manifestat que els resultats no han estat els que esperava, ja que ella plantejava les eleccions “per tornar a ser alcaldessa”, i ha justificat la seva renúncia per “coherència i conseqüència”, afegint que “el meu lloc no és seguir com a regidora”.

El seu successor com a cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Sant Cugat serà el número dos de la llista, Bernat Picornell.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari