La jutgessa dona la raó a la Sareb i ordena als okupes marxar de La Ruïna

La sentència es pot recórrer, de manera que el desallotjament no és imminent

  Dues persones pengen una pancarta a La Ruïna (ACN)

  La magistrada del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona ha ordenat als ocupants de l’edifici conegut com La Ruïna, al barri de la Bonanova, que abandonin l’immoble i el deixin en mans dels seus propietaris, entre ells la Sareb. D’aquesta manera dona la raó a la societat pública estatal, en contra de la voluntat dels ocupes, que van al·legar en el judici de la setmana passada que la propietat els havia d’oferir un lloguer social abans de desnonar-los. La sentència encara es pot recórrer a l’Audiència de Barcelona i, per tant, el desallotjament no serà immediat.

  La casa de La Ruïna, i l’adjacent El Kubo, a la plaça de la Bonanova de Barcelona, porten anys ocupades, però en les últimes setmanes, acostant-se les eleccions municipals, s’han vist envoltades de polèmiques amb els veïns, per suposades molèsties i incivisme, cosa que han aprofitat partits com Valents, Cs i Vox i l’empresa Desokupa per demanar-ne el desallotjament immediat.

  Fa uns dies la justícia va desestimar el desallotjament cautelar de La Ruïna demanat per la Sareb. A més, els Mossos d’Esquadra volen que el desallotjament de les dues cases es faci el mateix dia. Cada casa ocupada té un procediment obert en jutjats diferents i sobre El Kubo ja hi ha ordre, però no en el cas de La Ruïna.

  (Visited 65 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari