La CUP debatrà si es presenta o no a les eleccions espanyoles

Descarta parlar sobre la llista única i proposa un "debat en profunditat" d'estratègia independentista

El diputat de la CUP Xavier Pellicer

La CUP debatrà els pròxims dies si es presenta o no a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Tot plegat el dia en què s’ha confirmat que Ciutadans hi renuncia i que, per tant, desapareixerà del Congrés i del Senat.

La formació anticapitalista ja ha començat tots els processos interns per acabar de prendre una decisió. Per això, de moment no volen parlar de la proposta de llista única que va fer Junts per Catalunya i que el president Pere Aragonès no ha rebutjat.

El diputat cupaire Xavier Pellicer creu que aquesta via no tirarà endavant i ha considerat que aquestes propostes es fan “a cop de papereta”. “Ens sembla que són fruit d’uns mals resultats electorals i que estan exclusivament encarades a unes noves eleccions”, ha considerat.

“El que toca i el que proposem és obrir un debat en profunditat sobre l’estratègia independentista, i perquè arribi a bon port, és necessari que estigui allunyat de qualsevol procés electoral”, ha afegit Pellicer.

Qui sí que ha demanat clarament un front independentista el 23-J és Poble Lliure, un dels corrents minoritaris que conformen la CUP. L’organització denuncia que la direcció del partit està “estancada en un marc immobilista” i considera que s’ha de fer un mur de contenció contra l’extrema dreta.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari