Illa es marca com a objectiu obtenir 15 diputats més que el PP a Catalunya el 23-J

Els socialistes indiquen que l'important és prevenir que es formi un govern de dretes a Espanya

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, a RAC 1

    Foto: @elmonarac1

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha marcat com a objectiu eixamplar la distància respecte al PP a Catalunya en les eleccions generals del 23-J. Actualment és de 10 diputats i vol arribar fins als 15. En una entrevista a RAC 1, Illa ha afegit que seria una “contribució important” perquè no hi hagi govern del PP i Vox.

    El líder del PSC planteja les eleccions al Congrés amb el missatge “si tu no hi vas, ells tornen”. En aquest sentit, Illa ha afirmat que els socialistes necessiten un resultat “contundent” a les pròximes eleccions generals i que l’important és “la distància” que aconsegueixin respecte al PP. “El nostre adversari polític és el PP”, ha refermat.

    El PSC no ha decidit qui serà el seu cap de llista, però sí que ha descartat fer primàries. Així doncs, segons ha explicat, el Consell Nacional del partit ho acabarà aprovant després que l’organització “s’expressi”.

    Preguntat pels mals resultats dels socialistes a les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M, Illa ha assenyalat que hi ha dos factors que han “perjudicat” el seu partit. D’una banda, la fragmentació de l’espai a l’esquerra del PSOE, en referència de la divisió entre Podem i Sumar, i, de l’altra, “l’excés de soroll” que hi ha hagut al govern espanyol de coalició en alguns temes.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari