Site icon El Triangle

Desarticulen un grup que llogava vehicles amb identitats suplantades per robar en habitatges

Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Els Mossos d’Esquadra van desarticular el 19 de maig un grup criminal dedicat als robatoris amb força en domicilis de diverses localitats de Catalunya i de la província de Castelló. Els lladres posaven anuncis en portals d’internet en els quals oferien feina de conductor de VTC, i els interessats enviaven el DNI i el permís de conduir per fer el suposat contracte. D’aquesta manera, utilitzaven aquesta documentació per suplantar la seva identitat i llogar els vehicles que després utilitzaven per cometre els robatoris. Cinc persones van ser arrestades, però han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Els lladres llogaven els vehicles per quatre hores, però no els retornaven fins passats uns dies, amb el perjudici que això suposava per a la persona i l’empresa. La ruta sempre començava a Barcelona, on feien el lloguer, i després es traslladaven a diverses comarques de Catalunya i arribaven a pobles de Castelló. Generalment, escollien habitatges situats en urbanitzacions o en poblacions amb possibilitats de fugida fàcil, i l’accés als domicilis el feien a partir de portes o finestres vulnerables i buscaven efectiu, joies, dispositius electrònics i tots aquells objectes amb sortida fàcil al mercat negre.

El passat 19 de maig, els agents van fer entrades a Barcelona i Sant Adrià de Besòs, amb cinc detinguts per pertinença a grup criminal, usurpació d’identitat, apropiació indeguda i una vintena de robatoris amb força en domicilis. Van intervenir diversos objectes que provenien dels robatoris, a més d’un vehicle a l’interior del qual van trobar objectes relacionats amb un robatori recent a Castelló. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Exit mobile version