Borrell veu dins la normalitat que les eleccions coincideixin amb la presidència de la UE

El cap de la diplomàcia europea diu que "no és la primera vegada que passa" i recorda el cas de França

L'Alt Representant de Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell

L’alt representant per a la política exterior de la Unió Europea (UE), Josep Borrell, ha emmarcat “dins la normalitat” que les eleccions generals del 23-J coincideixin amb la presidència espanyola del Consell de la UE. “No és la primera vegada que hi ha un país a Europa que, al mateix temps que té la presidència, està fent eleccions. Va passar a França fa poc”, ha recordat Borrell, en una atenció als mitjans després de la seva conferència al Cercle d’Economia 2023.

“Això entra dins la normalitat i estem acostumats que aquestes coses passin”, ha insistit el cap de la diplomàcia europea, que ha assenyalat que durant aquest semestre de presidència espanyola hi haurà una cimera de l’OTAN i una altra cimera amb l’Amèrica Llatina i el Carib.

“En aquestes dues cimeres Sánchez hi assistirà. Les eleccions són a finals de juliol, la presidència dura sis mesos i no crec que això sigui un problema per a ningú”, ha reflexionat en veu alta Borrell, que ha apuntat que la convocatòria d’eleccions “és una competència constitucional del president del govern”. “És l’únic autoritzat a prendre aquest tipus de decisions.

I si ho ha fet en funció dels resultats electorals, les seves raons tindrà”, ha valorat amb brevetat l’alt representant per a la política exterior de la UE. “L’important és que això es pot perfectament compatibilitzar amb l’exercici de la presidència europea”, ha reblat Borrell.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari