Els supermercats de Catalunya tindran fruita local tot i la sequera: “No busquem proveïdors alternatius”

La manca d'aigua tindrà un impacte desigual en els preus i la disponibilitat de productes de km0

Una clienta compra pomes en una gran superfície en una secció on els productes han passat a estar gravats del 4% al 0% (Laura Busquets, ACN)
Una clienta compra pomes en una gran superfície en una secció on els productes han passat a estar gravats del 4% al 0% (Laura Busquets, ACN).

La sequera tindrà un impacte desigual en la cistella de la compra de productes locals, tot i que el consumidor pot notar certs augments de preu i una menor disponibilitat de producció kilòmetre 0, segons les previsions d’agricultors i distribuïdors consultats per l’ACN. De fet, els distribuïdors preveuen que la campanya de fruita d’enguany sigui, malgrat tot, millor que la de l’any passat, la pitjor en 40 anys per culpa de les gelades.

“No busquem proveïdors alternatius”, explica el secretari general del Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Roger Gaspa. Catalunya és una potència agroalimentària, i de fet, només el 10% de la producció de fruita és per a consum local, així que Gaspa descarta el desabastiment.

L’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) preveu que l’efecte de la sequera en els conreus tingui un impacte mínim per al consumidor, si bé es notarà amb una davallada de productes de proximitat en les prestatgeries i, lleugerament, en els preus.”Ens trobem en una situació catastròfica, on s’ha pogut regar les collites se salvaran, però de manera minsa. Calculem que un 70% del cereal està perdut, en ser un cultiu d’hivern“, detalla en declaracions a l’ACN la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari