L’ACIC denuncia la manca de garanties pel vot accessible a les persones cegues el 28-M

L'associació recorda que en la majoria de les poblacions hauran de votar acompanyades sense un vot "secret i autònom"

L’Associació Catalana per a la Integració de les Persones Cegues (ACIC) denuncia que només uns pocs municipis garanteixen el vot accessible a les persones cegues en les pròximes eleccions del 28 de maig. En aquest sentit, cita els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Terrassa i Esplugues de Llobregat com quatre exemples que tenen identificats i on els empadronats podran dipositar un vot “secret i autònom”.

En la majoria de les poblacions, lamenten, les persones cegues hauran de votar acompanyades. Segons l’ACIC, que existeixin llocs on s’hagi aconseguit fer denota que “és possible garantir aquest dret amb una mínima organització”.

També afegeix l’associació que no es troben amb aquest problema a les eleccions europees, generals i autonòmiques, que “són accessibles”. Pel que fa a les municipals i el vot per correu, apunta que “no ho són” i lamenta que faci més de setze anys que lluiten per obtenir un canvi de regulació en l’àmbit estatal. “Seguim sense tenir garantit un dret fonamental i constitucional”, conclou.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari