ERC, PSC i Junts visiten tots els districtes, però Cs, Valents i PP se centren en la zona alta

Colau no fa actes públics amb presència de mitjans a Sant Andreu ni Sarrià-Sant Gervasi durant la campanya

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona en una fotografia conjunta abans del debat de TV3 (ACN)

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, i el de Junts, Xavier Trias, han visitat els deu districtes de Barcelona en les dues setmanes de campanya electoral, mentre que la candidata de BComú, Ada Colau, no ha fet actes amb premsa a Sant Andreu ni a Sarrià-Sant Gervasi. Per la seva banda, els candidats de Cs, Valents i PPC han centrat els seus esforços a la zona alta de la ciutat i, concretament, a Sarrià-Sant Gervasi.

Maragall ha trepitjat tots els districtes de la ciutat. L’acte inicial el va fer a Ciutat Vella, on hi ha tornat dues vegades més. També ha passat en tres ocasions per Sant Martí, l’Eixample, Gràcia, i Sants-Montjuïc. El candidat d’ERC ha fet actes de campanya dues vegades a Nou Barris, i una a Sarrià-Sant Gervasi, a Sant Andreu, Les Corts i Horta-Guinardó. L’acte central d’ERC es va fer a Cornellà de Llobregat. Cal destacar que, el dissabte 20, Maragall va pujar a un autocar que va circular per quasi tota Barcelona per explicar les seves propostes de mobilitat i urbanisme.

L’alcaldable del PSC a Barcelona ha desfilat per tots els districtes de la ciutat per fer mítings i rodes de premsa, però en alguns ho ha fet en més ocasions que d’altres. El districte que ha trepitjat més durant la campanya ha estat Sant Martí i Ciutat Vella, on hi ha anat quatre cops. Els districtes per on ha passat menys han estat Gràcia i Les Corts. Collboni ha fet actes en dues ocasions a Nou Barris, l’únic districte on va guanyar en les últimes eleccions del 2019. A més, va obrir i tancarà la campanya al mateix districte: a Horta-Guinardó.

Pel que fa a Colau, el districte més trepitjat durant la campanya electoral -amb actes on s’ha convocat la premsa- ha estat Sant Martí (en 4 ocasions); seguit de Ciutat Vella, l’Eixample, Horta-Guinardó i Nou Barris (en dues ocasions cadascun); i Sants-Montjuïc, Les Corts i Gràcia, una vegada en cada districte. Per contra, els districtes de Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi no han estat l’escenari de cap acte amb Colau en què s’hagi citat els periodistes. Tot i això, la candidatura va escollir Sant Andreu per presentar el lema i el cartell, pocs dies abans de començar la campanya al districte de Ciutat Vella. BComú ha escollit Sant Martí per fer l’acte de tancament aquest divendres.

Els actes de Trias durant la campanya s’han concentrat en gran part als dos districtes amb més electors: l’Eixample i Sant Martí. De la vintena d’actes comptabilitzats, una desena s’han fet en aquests dos districtes, set a l’Eixample i quatre a Sant Martí. També Ciutat Vella i Gràcia han acollit actes de Trias en més d’una ocasió. Concretament, tres a Ciutat Vella i dos a Gràcia. La resta només han tingut una visita de Trias, si bé el candidat ha deixat pel final de campanya l’acte a Sarrià-Sant Gervasi, el districte on va treure el millor resultat el 2015, quan es va presentar per CiU.

La disputa de Grau, Parera i Sirera per Sarrià-Sant Gervasi

La candidata de Cs, Anna Grau, ha centrat la seva campanya en dos focus: el districte de Nou Barris i el de Sarrià Sant Gervasi, amb quatre atencions a mitjans o actes en cadascun. En el cas de Sarrià, Grau s’ha focalitzat en les ocupacions d’El Kubo i La Ruïna i els problemes de mobilitat. Pel que fa a Nou Barris, on Cs va fer l’acte central a la capital, ha alertat de l’abandonament dels “barris de muntanya”. Grau ha protagonitzat pocs mítings i ha dedicat la seva campanya a visitar barris i parlar amb veïns des de les carpes que els liberals han dispersat per la ciutat. L’acte de tancament l’ha situat a l’Eixample, on també va fer un dels pocs mítings que ha protagonitzat aquestes setmanes.

En la mateixa línia, tampoc Valents ha fet una campanya de grans actes, i l’únic míting ha sigut el central, celebrat al restaurant de l’Estació de França, a Ciutat Vella. Per districtes, la candidata, Eva Parera, ha anat sis cops a Sarrià-Sant Gervasi, on el partit diposita les seves esperances. De fet, a les últimes eleccions del 2019 la candidatura de Barcelona pel Canvi-Cs va guanyar al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Parera també ha visitat cinc vegades Sant Martí i ha estat en quatre ocasions a Sants-Montjuïc i a Ciutat Vella. Per l’acte de tancament Valents ha escollit també Sarrià, concretament la plaça d’Adrià.

Els districtes més visitats amb diferència per part del candidat del PP a l’alcaldia, Daniel Sirera, han estat Sarrià-Sant Gervasi, amb sis convocatòries, i l’Eixample, amb cinc. Sarrià-Sant Gervasi és un dels objectius prioritaris del PP de cara el 28-M i, de fet, és on el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, va fer la seva única aparició. En el cas de l’Eixample, cal tenir en compte que és on els populars tenen la seva seu, on han fet fins a tres actes durant la campanya.

A partir d’aquí, Sirera haurà visitat dues vegades Les Corts, incloent l’acte de tancament de campanya; un cop Ciutat Vella per una manifestació de sindicats policials a plaça Sant Jaume; una vegada Sant Martí per una manifestació sobre aparcaments al carrer Perú; i una el districte de Sants-Montjuïc, ja que va fer una atenció a mitjans davant la Ciutat de la Justícia moments abans de registrar una denúncia. A banda, preveu fer una atenció a mitjans a la rambla del Carmel aquest divendres, amb la seva única visita al districte d’Horta.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari