Els sindicats educatius rebutgen la darrera proposta d’Educació

USTEC, que manté l'amenaça de vaga, és acusada de "connivència" amb la conselleria que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray

La portaveu d'USTEC, Yolanda Segura, a les portes de la seu d'Educació

Foto: ACN, Marta Vidal

Els sindicats educatius han rebutjat la darrera proposta del Departament d’Educació de la Generalitat per revertir les retallades, després de reunir-s’hi aquest divendres, un cop havien rebut un document de mínims, que consideren que constitueix un retrocés comparat amb la proposta que van rebre el desembre.

A la sortida, la mesa sectorial d’Educació, que aplega USTEC, CCOO, Professors de Secundària, UGT, CGT, USOC, i la Intersindical, ha evidenciat les discrepàncies entre el sindicat majoritari, USTEC, i els altres.

La portaveu d’USTEC, Yolanda Segura, ha afirmat que el sindicat té “interès” a arribar a un acord amb el departament, però ha mantingut l’amenaça d’una vaga a l’inici del curs 2023-2024, davant la “manca de voluntat” de pacte d’Educació.

Els altres sindicats, per la seva part, no només coincideixen en les reclamacions formulades al departament que encapçala el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, a qui retreuen una manca de disposició i de capacitat negociadora, sinó també en el retret a USTEC de “connivència” amb aquest departament.

La responsable d’educació pública de CCOO a Catalunya, Marga Ro, ha considerat que el sindicat majoritari deslegitima la mesa reunint-se bilateralment amb el conseller Cambray. El secretari general de Professors de Secundària, Xavier Massó, en declaracions recollides per l’ACN, ha acusat Cambray de menystenir els altres sindicats i de no estar “capacitat per negociar”.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari