Els Ferrocarrils de la Generalitat encadenen avaries i retards aquesta setmana

Les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia van patir incidències ahir de més de dues hores de durada i aquest matí s’ha tornat a espatllar un tren a La Floresta

Tren de la Línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat, aturat a l'estació de Valldoreix

Els usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estan patint nombrosos inconvenients en els seus desplaçaments per l’acumulació d’avaries dels trens i les instal·lacions del servei. A les dues avaries que van patir els trens de la Línia Llobregat-Anoia el dimarts, se n’hi va afegir una més ahir. A més, els trens de la Línia Barcelona-Vallès han patit retards avui i ahir. En aquesta línia es va produir un error en el recorregut fa deu dies i un tren que estava previst que anés a Terrassa es va desviar cap a Sabadell.

Aquest dijous, a les 5:20 hores de la tarda, FGC va informar a Twitter que a la Línia Llobregat-Anoia “el servei de trens de les línies R6 i R60 (Igualada) funciona amb retards de fins a 6 minuts, a causa d’una avaria a les instal·lacions”. Un usuari comentava la informació dient que queien quatre gotes “i ja tenim avaries a la R6”. Dues hores més tard, FGC informava que “tots els trens circulen al seu horari habitual”. A la mateixa hora, però, es produïa una altra incidència. “Línia Barcelona-Vallès: El servei de trens de la línia S2 (Sabadell) funciona amb una freqüència de pas de 20 minuts entre les estacions de plaça Catalunya i Volpelleres, a causa d’una avaria d’instal·lacions”, va informar la companyia. Una hora més tard, els problemes continuaven i, en una nova piulada, FGC explicava que es mantenia “una freqüència de pas alterada”. “Aturats a Valldoreix”, va escriure un passatger. Poc després, es donava la incidència per resolta.

A les 7 del matí d’avui, FGC ha penjat l’habitual missatge de que “el servei funciona segons l’horari previst”. Abans de les 9, però, un tren s’ha espatllat un altre cop a la Línia Barcelona-Vallès. “El servei de trens de la línia S2 Plaça Catalunya-Sabadell Parc del Nord funciona amb les freqüències de pas alterades entre les estacions de plaça Catalunya i Sant Cugat a causa d’una avaria del tren”. Tres quarts d’hora més tard, tornava a aparèixer al Twitter de FGC el missatge “Els trens circulen segons l’horari programat”.

A un usuari que s’ha queixat de l’anunci matiner que tot funcionava perfectament, la companyia li ha respost que “Hem tingut una avaria en un tren a l’estació de la Floresta que ha afectat les freqüències de pas dels trens”. L’explicació no l’ha convençut: “Fals. Un tren s’atura cada cinc minuts i triga 18 minuts per fer 3 parades. I no les completem encara perquè el tren s’atura al mig del no res”. “Una altra vegada tard. Vaja setmana porteu… més de 10 minuts de retard”, ha lamentat un altra passatger. “Les molèsties no són a mi personalment. Som 200 en un vagó, sense aire”, s’ha queixat un altre.

(Visited 725 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari