Animalistes denuncien “inacció” de la Paeria de Balaguer en un centre d’acollida d’animals

La FAADA destaca que la instal·lació no disposa de llum, aigua, ni personal, i que s'ha trobat el cadàver d'un gos

El cadàver d'un gos mort al centre d'acollida d'animals de Balaguer (FAADA)

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat “inacció” per part de la Paeria de Balaguer (Lleida) en la protecció i el control dels animals al centre d’acollida públic que hi ha a la ciutat. L’organització assegura que aquest dijous hi havia el cadàver d’un gos en avançat estat de descomposició que feia dies que estava a la tanca i suposadament hauria d’haver estat a l’interior del centre d’acollida.

L’avís el va donar una veïna que havia demanat una actuació al respecte a l’Ajuntament, però que no va ser així. Segons la FAADA, el centre que alberga gossos no disposa de llum, aigua, ni personal. A més a més, diuen que porta anys en obres i mai s’ha arribat a obrir. Segons la fundació animalista, el centre està en situació il·legal i, tot i això, a l’edifici hi ha tres gossos que van ser requisats i ara es desconeix si reben atenció.

A més, asseguren que el passat 17 de gener, van presentar una denúncia a la Paeria de Balaguer per les condicions de manteniment de tres gossos que estaven en una casa abandonada, però el cas es va solucionar amb una “senzilla i ràpida actuació de neteja”. L’entitat també remarca que al març va tenir lloc a Balaguer un atac de dos gossos de raça perillosa a un altre gos que va acabar morint. Afegeixen que anteriorment, aquests mateixos gossos havien estat protagonistes d’altres incidents que també es van denunciar.

Per a la responsable del departament d’animals de companyia de FAADA, Eva Fornieles, aquesta manca d’actuació per part de la Paeria de Balaguer fomenta l’abandonament, el maltractament i la tinença d’animals per part de persones que no són aptes i que contribueixen a accidents on els perjudicats sempre són els animals. Fornieles destaca que així queda demostrat amb el creixent nombre de denúncies que han rebut al llarg d’aquest any.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari