SOS Racisme alerta que només un terç dels residents estrangers poden votar el 28-M

Segons dades del padró, a Catalunya viuen 1.271.810 de persones estrangeres

Capçalera de la manifestació contra el racisme a Barcelona el març del 2023 (ACN)

SOS Racisme alerta en un article publicat al seu web que, d’1.271.810 persones estrangeres que resideixen a Catalunya, només un terç podrà votar aquestes eleccions municipals del 28-M. L’associació destaca que el dret a vot actiu i passiu “forma part indissociable del conjunt de drets civils i polítics”, i assenyala que restringir el vot als ciutadans estrangers és “una aplicació selectiva i una contradicció evident davant dels principis d’igualtat i no discriminació”.

“La condició de ciutadà ve atorgada per cada Estat només als seus connacionals”, recorda SOS Racisme, que destaca que la restricció del dret a vot a les persones amb nacionalitat estrangera és “una mostra més del racisme institucional”. “Un Estat que denega el dret de vot a una part de la població mai serà plenament democràtic”, afegeix l’escrit, que considera que aquesta restricció també suposa una “major impunitat a l’aparició de discursos i propostes racistes durant les campanyes electorals, on les persones amb nacionalitat estrangera es converteixen en un boc expiatori per qui busca guanyar i/o no perdre vots”.

Per tot això, SOS Racisme demana que el dret a vot actiu i passiu no estigui lligat a la nacionalitat, sinó “a la residència reconeguda mitjançant l’empadronament”, fet pel qual l’associació reclama que es reinterpreti l’article 25 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, “entenent que la ciutadania es refereix i inclou també a totes les persones residents en un Estat, independentment de la seva nacionalitat”.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari