Els trens atapeïts de Ferrocarrils de la Generalitat indignen els passatgers

El vagons exclusius pels nens i nenes de les escoles de classe alta de Sant Cugat i Bellaterra provoquen les queixes dels usuaris que han d’amuntegar-se en els de la resta del comboi

Tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), totalment atapeït de passatgers

“@FGC. Perquè sempre toca anar com a sardines a la R6? Sempre igual a aquesta hora”, es lamentava a Twitter a les 16:30 hores del passat 10 de maig un usuari dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). La línia R6 és la que uneix Barcelona amb Igualada. L’expressió “anar com a sardines” apareix sovint en els missatges de denúncia dels passatgers dels FGC des de fa anys. “FGC. Un R5 petat sense acabar la meitat de ruta. Queden 40 minuts de trajecte que haurem de fer de peu. Tant costa posar trens dobles?!?”, es queixava pràcticament a la mateixa hora i dia un altre usuari, també a Twitter. La línia R5 és la que va de Barcelona a Manresa.

Són les expressions d’unes molèsties que es produeixen contínuament i a les quals la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat no posa remei. Alguns dels usuaris que es queixen tenen com a premi de consolació la resposta del community manager de l’empresa pública dient-los que traslladarà la seva queixa a aquesta direcció. “L’assignació de material mòbil es fa segons la disponibilitat d’aquest, malgrat que poden haver-hi incidències puntuals que dificultin el reforç”, va llegir l’usuari que demanava trens dobles al fil del seu comentari. A la portada del perfil oficial de FGC mai apareixen aquests missatges.

Els passatgers que també contemplen amb frustració els trens atapeïts són els que els agafen a les hores en què els nens i nenes de classe alta utilitzen la línia Barcelona-Vallès per anar a les escoles privades que hi ha a Sant Cugat i Bellaterra. Aquests passatgers es troben que no poden seure i que van amuntegats mentre els vagons reservats per aquests infants estan buits o amb molt espai lliure. Perquè els passatgers no entrin als vagons exclusius de la canalla, membres de cossos de seguretat contractats per FGC els ho impedeixen des de l’exterior i des de l’interior. El pas d’un vagó normal de passatgers a un reservat pels nens per l’interior del comboi està bloquejat amb cintes, la qual cosa desespera els usuaris. Tot i així és habitual que alguns passatgers farts de la discriminació que suposa aquesta situació es colin en els vagons infantils.

Malgrat que aquesta circumstància fa anys que s’arrossega, no hi ha manera que Ferrocarrils de la Generalitat hi trobi una solució. Tampoc a l’atapeïment a combois d’altres línies. Les queixes per les aglomeracions venen de molt lluny. El 17 de maig del 2011, una usuària escrivia: “Apa! Un altre dia en pla pla llauneta de sardines amb els #FGC… s’avarien cada 2×3”. El 18 de setembre del 2012, una altra usuària pujava aquesta piulada: “Ara sí, s’han acabat les vacances, tornada al dia a dia, matinada del 15 i al FGC com sardines en llauna! Bon dia Barcelona! Bon viatge”. I així, any rere any, fins ara.

(Visited 3.788 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Els trens atapeïts de Ferrocarrils de la Generalitat indignen els passatgers”

  1. Doncs ara el que farem és vagons exclusius per gent que es queixa de manera freqüent a twitter! Ostres, si us plau!
    Encara que siguin vagons reservats a les esoles no son “excusius per a les escoles de classe alta de Sant Cugat” si no que son per tots els passatgers menors de 16 anys perquè tinguin un viatge segur.
    No és tant “discriminatòri” com voleu fer semblar.
    I en quan a les línies R5 i R6 jo acostumo a veure els trens mig plens, ja que molts Igualadins prefereixen l’autobús per anar a Barcelona i molts Manresans prefereixen l’R4 que l’R5. A més que a prop dels finals de trajectes és quan el tren va més buit, és a dir, a partir de Marrorell. Però si aquests trens en específic cal que siguin dobles només caldria treure algun tren de l’S4 o l’S8 perquè l’R5 i l’R6 siguin dobles.

    Respon

Feu un comentari