CCOO acusa USTEC de “trencar la unitat sindical” i demana negociar millores

El sindicat exigeix al Departament d'Educació "un pas endavant" amb la vista posada a la mesa de divendres

Teresa Esperabé
Teresa Esperabé

Comissions Obreres (CCOO) ha fet una crida al Departament d’Educació i a la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC), com a sindicat majoritari, a negociar i acordar millores que permetin superar el “cansament” i “malestar” a les aules que fa anys que arrosseguen. En una roda de premsa aquest dimecres, la secretària general de la Federació d’Educació de CCOO a Catalunya, Teresa Esperabé, ha acusat USTEC de “trencar la unitat sindical” amb la tancada dels serveis territorials la setmana passada sense comptar amb les altres organitzacions sindicals.

Esperabé ha demanat a Educació que “posi totes les propostes a la taula, que de veritat vulgui negociar, i que tots junts i juntes fem un pas endavant per sortir d’aquest atzucac”, després dels anys de retallades i de mesos d’un conflicte laboral que ha cristal·litzat en diverses jornades de vaga els dos últims cursos. A més, ha assenyalat que és hora d’avançar i que els docents “estan esperant aquestes millores, s’estan deixant la pell a les aules i hi ha molt cansament i malestar”. “No estem ajudant que l’educació pública millori a Catalunya”, ha reblat.

Alhora, la secretària general de CCOO ha alertat que l’estratègia d’USTEC “afebleix” la seva lluita davant d’Educació, amb qui es reuniran aquest divendres per negociar l’última proposta que els ha fet arribar. No obstant això, el sindicat la veu insuficient i ha advertit que en alguns punts s’ha rebaixat respecte a la del desembre.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari