CSIF denuncia manca de formació i de mesures de seguretat a la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana

Exigeix que s'immobilitzin les dues embarcacions del cos mentre l'Ajuntament no doni resposta a les deficiències

Patrulla marítima de la Guàrdia Urbana (Font-Guàrdia Urbana de Barcelona)

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha denunciat davant Inspecció de Treball manca de formació dels agents destinats a la patrulla marítima de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la falta de mesures de seguretat a les embarcacions. El sindicat ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que assumeixi la seva responsabilitat perquè la situació actual incrementa les probabilitats que els agents pateixin un accident o una lesió en horari de feina.

Per aquest motiu, el sindicat ha demanat a Treball que intercedeixi perquè “s’immobilitzin les embarcacions, cautelarment, fins a l’esmena de les infraccions que atempten contra la seguretat dels treballadors, a fi de protegir i preservar la salut i la seva vida”.

CSIF ha recordat que el cos disposa de dues embarcacions marítimes i ha indicat que des de l’any 2012 duu a terme activitats professionals marítimes molt similars a les que fan els Mossos. El sindicat a remarcat que mentre els agents de la policia catalana sí reben una formació professional adequada a la tasca que desenvolupen en aquest entorn, l’Ajuntament de Barcelona no forma els seus agents.

Alhora, CSIF ha explicat que el mes de juny del 2021, es va produir un accident laboral en el transcurs d’un dispositiu policial amb una de les embarcacions de la Guàrdia Urbana. El sindicat ha dit que van resultar ferits tres agents, i que dos d’aquests van patir lesions greus que van suposar baixes de llarga durada i incapacitats permanents de diverses tipologies reconegudes per la Seguretat Social.

CSIF ha dit que ja va denunciar els fets i va sol·licitar a l’Ajuntament de Barcelona l’informe sobre aquest accident. El sindicat ha alertat que en aquest document, elaborat pel servei de prevenció del consistori, “queda acreditat que l’embarcació, mancava i manca de les modificacions i elements de seguretat i protecció òptims que minimitzin els factors de risc detectats”.

Això, han detallat els representants dels treballadors, no només es refereix a elements de seguretat a les embarcacions, sinó també al material que han de rebre els agents per garantir que poden dur a terme la seva feina sense córrer riscos addicionals.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari