La Fiscalia vigilarà que els ajuntaments prenguin mesures per prevenir els incendis

El Ministeri Públic estarà particularment atent sobre la crema il·legal de rostolls

Incendi a Gandesa la serra de Pàndols, a Gandesa (Bombers de la Generalitat de Catalunya)
Incendi a Gandesa la serra de Pàndols, a Gandesa (Bombers de la Generalitat de Catalunya).

El responsable de la unitat de medi ambient de la Fiscalia General de l’Estat, Antonio Vercher, ha instat els fiscals a controlar que els ajuntaments de municipis amb superfície forestal disposen de plans preventius per evitar incendis, donada la manca de pluges i l’increment de les temperatures.

Segons un comunicat del Ministeri Públic recollit per Europa Press, Vercher específica que els fiscals es dedicaran també a controlar els supòsits regulats per les comunitats autònomes, especialment sobre el relatiu a les cremes il·legals de rostolls.

El cap de la unitat de medi ambient de la Fiscalia General de l’Estat ha marcat com “una prioritat” per al Ministeri Públic la prevenció dels incendis, per a la qual cosa pretén que els fiscals disposin d’informació precisa que els permeti fer-se una composició de temps i lloc sobre aquests casos, i poder coordinar l’actuació de les institucions.

A més, Vercher remarca que roman vigent la indicació de la Fiscalia d’adoptar mesures de prevenció, dirigida a titulars d’abocadors, línies elèctriques, línies de ferrocarril, zones recreatives i campaments ubicats en zona forestal.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari