Els catalans prefereixen ‘Pasapalabra’ a ‘Està passant’

En les darreres 11 emissions, el programa d’Antena 3 ha superat 9 cops en audiència al de TV3

Un concursant de 'Pasapalabra' (Antena 3) i Toni Soler presentant 'Està passant' (TV3)

Els televidents catalans prefereixen Pasapalabra a Està passant. A aquesta conclusió s’hi arriba després d’analitzar les audiències dels dos programes entre els dies 24 d’abril i 11 de maig. El programa d’Antena 3 n’ha tingut més que el de TV3 en 9 dels 11 dies en què s’han emès ambdós en aquest període de temps. Tant un com l’altre s’emeten de dilluns a dijous de 20 a 21 hores. Pasapalabra també s’emet els divendres a la mateix hora.

Està passant només va quedar per davant de Pasapalabra els dies 26 d’abril i 11 de maig. Pasapalabra, que presenta Roberto Leal, i Està passant, presentat per Toni Soler, tenen unes audiències que voregen els 200.000 espectadors. Pasapalabra va superar sempre aquesta xifra mentre que Està passant només ho va fer 4 dies. Precisament, les dues ocasions en què el programa de TV3 ha superat l’audiència del d’Antena 3 ha estat perquè ha superat la barrera dels 200.000 espectadors.

Pasapalabra també guanya els divendres el programa que TV3 emet en la mateixa franja horària: Tot són problemes. Les diferències d’audiència són encara més grans. El divendres 28 d’abril, per exemple, el joc de paraules d’Antena 3 va tenir 224.000 espectadors i un 17,1% de share mentre que el programa de TV3, que presenten Patrick Urbano, Serapi Soler i Juliana Canet, només en va tenir 86.000 (un 6,5% de share). Tot són problemes té, fins i tot, menys audiència, que els documentals d’Aquí la Tierra, que emet TVE a aquesta hora.

L’audiència d’Està passant està estancada des de fa temps. El propi Toni Soler ha reconegut que està cansat de presentar-lo i que pensa deixar de fer-ho si es manté la temporada que ve. Està passant va ser una aposta de l’aleshores director de TV3, Vicent Sanchis, per donar sortida a la filosofia independentista dissimulant-ho sota un vernís de suposat humor. Soler, que sintonitza amb ERC, s’ha rodejat d’humoristes que fan exhibició de la seva aversió i rebuig de tot allò que soni a Espanya com Jair Domínguez o Òscar Andreu, que intervenen com a copresentadors. De fet, Andreu i una altra col·laboradora, Natza Farré, substitueixen a vegades Soler com a presentador del programa. Unes substitucions que cada cop són més freqüents.

Està passant va començar a emetre’s el 13 de setembre del 2017. El contracte amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la temporada 2022-2023 ha costat 1.783.000 euros. La CCMA també es fa càrrec del cost del lloguer de les pantalles led i la grua de càmera que s’utilitza i de la il·luminació del plató. Tot plegat, el programa que miren menys catalans que Pasapalabra els vespres de dilluns a dijous els costa als contribuents prop de dos milions d’euros.

(Visited 639 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari