Catalunya suma més de 100 espècies animals i vegetals en perill d’extinció

L'estudi 'L'estat de la biodiversitat a Espanya' xifra en 27 les espècies en situació crítica

Parc Natural del Montseny

Foto: Catalunya.com

Catalunya té 27 espècies en perill crític i 84 en perill d’extinció, segons l’estudi L’estat de la biodiversitat a Espanya, elaborat pel Centre per a la Supervivència de les Espècies de la Macaronèsia i el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. Del centenar d’espècies animals i vegetals amenaçades presents en territori català, 33 són artròpodes, 26 són taurons i rajades, i 14 són plantes, recull l’ACN.

A més, aquest treball destaca que les principals zones amb biodiversitat amenaçada són el delta de l’Ebre, el Parc Natural de la Serra del Montsant, el Parc Natural del Montseny i algunes zones del Parc Natural del Cap de Creus i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

L’informe, publicat aquest dilluns amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, representa un salt endavant pel que fa al coneixement real de la situació de moltes espècies, ja que pren com a base el que descriu com una “preocupant llista d’espècies amenaçades”.

A escala espanyola, 193 espècies que es troben en perill crític d’extinció, 418 en perill i 498 són vulnerables.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari