Per què la Fundació Barça guanya el premi a la transparència?

Marta Segú

La Fundació FC Barcelona, si més no des que ha tornat a les mans de Marta Segú, la cosina del president blaugrana Joan Laporta, té l’habilitat de posar-se reiteradament en evidència quan es tracta d’oferir una imatge de correcció, austeritat i pulcritud no només quant a la imatge, sinó sobretot en el funcionament i la gestió.

Des de fa dos anys arrossega una opacitat comptable que ha tingut com a protagonista la seva pròpia directora, que s’ha duplicat pràcticament les seves retribucions a còpia d’emmascarar aquesta pujada fent servir contractes que no són d’alta direcció per dissimular-ho.

En canvi, no va dubtar a fer fora Unicef de la samarreta per la senzilla raó que mantenir aquesta senya d’identitat tan singular i reconeguda suposava l’esforç de contribuir amb 2 milions anuals del seu pressupost que ara es poden repartir en altres projectes de més gust i interès per a Marta Segú, la majoria aliens del tot a la implementació de l’esport -el futbol, principalment-, com a eina formadora i transformadora per al col·lectiu infantil més vulnerable i sense accés a l’esport.

A més d’aquest gir, en la mateixa línia que el president Laporta i la junta quant a poca transparència i nepotisme, la Fundació Barça no ha dubtat a adjudicar una estranya recompensa dinerària directa a Jocviu, una associació esportiva dedicada a promocionar la pràctica de l’activitat física i esportiva del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual assentada al Clot des de 1991. El premi forma part la dotació de 150.000 euros de la primera edició de Sport4All al qual han optat un total de 74 entitats, de les quals només 12 han estat seleccionades i afavorides amb un finançament d’un màxim 15.000 euros per a projectes concrets. En el cas de Jocviu, per organitzar unes jornades sobre l’esport inclusiu.

El problema és que la directora de Jocviu, Tate Bonany, figura entre els deu membres del jurat que han votat i decidit a qui o quins projectes s’assignaven els 150.000 repartits amb fons de la Fundació Barça. Tate Bonany figura al lloc 9è de la llista del jurat, presentada com a mestra d’Educació Física i d’Educació Especial, experta en estimulació sensorial (especialment de persones amb discapacitat) i directora de Jocviu.

O sigui, que a la mateixa informació apareix alhora com a jurat i beneficiària de l’associació que presideix. En aquest nou cas d’amiguisme i d’exhibicionisme a l’hora d’afavorir persones del seu cercle, sí que la Fundació ha fet un pas endavant pel que fa a transparència. Això sí, temerària. Per participar-hi, la Fundació Barça va obrir un procés d’inscripció amb un anunci de convocatòria amb la referència següent: “Per informació de les bases i la documentació ha de contactar per correu electrònic a: [email protected] amb l’assumpte Sport4All”. Tot i que aquestes bases no són públiques, cal suposar que, si més no, aplicant un mínim d’ètica institucional, s’excloïa com a beneficiari a qualsevol que, personalment o en representació d’una organització, formés part del jurat. O potser no.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari