La dona de Daniel Sirera, extresorera del PP valencià, condemnada pel cas Gürtel

Surt en diversos enregistraments fets durant la investigació judicial del cas i, en concret, en el lliurament d’un xec de 123.000 euros a “El Bigotes”

Daniel Sirera, alcaldable del PP a Barcelona (Laura Fíguls, ACN)
Daniel Sirera, alcaldable del PP a Barcelona (Laura Fíguls, ACN).

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, té arrels familiars valencianes i, de fa anys, manté uns estrets vincles polítics amb el partit conservador en aquesta comunitat i, de manera especial, amb Alacant. Abans de llançar la seva candidatura a la Casa Gran va ser nomenat cap del gabinet d’estratègia i comunicació de Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant i candidat del PP a les eleccions autonòmiques valencianes del 28-M.

D’aquesta estreta vinculació amb València ve la relació que va establir amb Yolanda Violeta García, exdiputada del PP a les Corts valencianes i extresorera regional del partit, que és la seva dona. Com a extresorera del PP de la Comunitat Valenciana, Yolanda Violeta García va ser condemnada per l’Audiència Nacional, l’any 2018, a quatre mesos de presó i a una multa diària de 50 euros durant 45 dies per la seva participació en la trama de finançament il·legal del partit, ordida pels “capitostos” de la Gürtel, Francisco Correa, Álvaro Pérez (“El Bigotes”) i Pablo Crespo.

El magistrat José María Vázquez Honrubia va condemnar els implicats en aquesta trama per delictes contra Hisenda, el règim electoral i falsedat de document mercantil pel finançament il·legal del PP valencià en les campanyes electorals del 2007 i 2008. La dona de Daniel Sirera surt en diversos enregistraments fets durant la investigació judicial del cas i, en concret, en el lliurament d’un xec de 123.000 euros a “El Bigotes”.

En el seu descàrrec, Yolanda Violeta García va manifestar que va ocupar la funció de tresorera del partit de manera provisional i que, en realitat, es limitava a complir les ordres que rebia de la direcció. En les lluites intestines del PP valencià, Daniel Sirera i la seva dona eren membres destacats del sector que donava suport a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari