Site icon El Triangle

Les sancions per la llei Mordassa disminueixen un 38% a Catalunya des del juliol del 2022

Les sancions vinculades a la llei Mordassa s’han reduït un 38% des del juliol del 2022 a Catalunya, ha avançat l’Ara, que també informa que la rebaixa impulsada des del nou protocol del Departament d’Interior -implementat fa deu mesos- ha permès disminuir les xifres de multes vinculades a les protestes o els desnonaments. Segons la mateixa informació, els deu mesos anteriors al juny del 2022 hi va haver 9.710 sancions, mentre que del juliol de l’any passat a l’abril del 2023 n’hi ha hagut un total de 5.996. Les que més han baixat són aquelles relacionades amb la desobediència o la resistència a l’autoritat, amb una caiguda d’un 47%.

Pel que fa als desnonaments i al fet d’impedir l’entrada als agents de la policia o a la comitiva judicial, el canvi ha facilitat que es posin un 34% menys de multes, i aquest 2023 no se n’ha posat cap. A més, s’han doblat els casos en què els fets queden arxivats, i actualment ja hi ha un 27% més d’expedients que abans. Alhora, també s’han reduït el nombre d’actes iniciades, que han passat de 10.000 a 7.500.

Pel que fa al 2023, les multes han caigut un 42,8%. A través d’una piulada a Twitter, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha parlat d’una “tendència clara” que s’empara en la jurisprudència europea i el mateix Tribunal Constitucional, i ha defensat que el nou protocol “ja té efectes”. “Qui deia que no es pot governar diferent? Mentre el PSOE no derogui la llei Mordassa, tal com prometia, seguirem fent prevaldre drets”, ha declarat.

Exit mobile version