La CHE anuncia als regants del delta que manté la meitat de dotació d’aigua fins a final del juliol

Satisfacció entre els regants ebrencs, que volen completar el cicle productiu de l'arròs i salvar la inversió inicial

Treball amb tractor en un cultiu d'arròs a Deltebre

Foto: ACN, Anna Ferràs

La Comissió de Desembassament de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha comunicat aquest divendres a les comunitats de regants del delta de l’Ebre que mantindrà la meitat de la dotació d’aigua fins a finals del mes de juliol.

L’anunci ha satisfet els regants que han assistit a la reunió de l’organisme, davant la possibilitat que s’endurissin encara més les restriccions previstes, recull l’ACN.

Actualment, segons han precisat, entra un cabal de 26 metres cúbics a l’embassament de Mequinensa i en surten 120 per satisfer les concessions dels diferents usuaris, així com el cabal ambiental del tram final.

Malgrat l’escassetat, els regants veuen encara possible culminar el cicle productiu de l’arròs sense noves restriccions fins a mitjan agost. Aquest és, precisament, el seu objectiu: completar el cicle productiu de l’arròs i salvar la inversió inicial.

“Amb els càlculs que tenim, el 50% de reducció fins a finals de juliol es pot mantenir, tot i que ens hem compromès a tenir un contacte continu per valorar la situació a cada moment. De moment, no és precís fer cap canvi més a les comunitats”, ha remarcat Manel Ferré, president de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari